Workshop: silketrykk i høstferien

Lær å lage silketrykk på workshop i Vaterlandsparken med Kunsthall Oslo og Silketrykkets Venner.

Tirsdag 29. september 2020 kl. 11:00-17:00
Vaterlandsparken, Oslo

Gratis og åpent for alle i alderen 13-18 år.
Meld deg på til workshop@kunsthalloslo.no

Kunstneren Jon Benjamin Tallerås tar oss med på en vandretur hvor vi finner ut hvordan byen kan bli til kunst. Vi ser etter skjulte skatter i byens kriker og kroker. På turen samler vi objekter og inspirasjon som vi kan bruke for å trykke på t-skjorter og tekstiler.

På turen snakker vi om hvordan vi forholder oss til det offentlige rom og hvordan byen kan bli kunst. Jon Benjamin Tallerås tar utgangspunkt i audioverket Fotnoter, som var del av utstillingen wander ponder going yonder under prosjektet Munchmuseet i bevegelse, og forteller hvordan han jobber med byen i sitt kunstnerskap: «I lydverket Fotnoter ble lytterne ledet av min stemme fra Munchmuseet på Tøyen til Galleri Oslo i Schweigaardsgate. På vandring gjennom Oslo øst viste jeg frem særegenheter, bortgjemte områder og steder jeg har jobbet med i tidligere verk. I løpet av vandringen rettet jeg oppmerksomheten mot ulike språk som eksisterer i byrommet: Symbolene som hjelper blinde å navigere gjennom byen, merkesprayen som forteller anleggsarbeidere hvor noe skal utbedres, og graffitimalernes formspråk etset inn i vinduer og glassflater.»  

Tilbake i Vaterlandsparken vil vi bruke objekter og visuelle elementer vi har tatt med oss fra turen for å lage nye komposisjoner. Vi lager byens avtrykk på t-skjorter og tekstil. Deltakerne får lære hele prosessen, fra å velge og klargjøre motiv, til belysning i mørkerom, til fargetrykk i rammene som brukes for å lage silketrykk. Resultatet fra dagen vises frem i Vaterlandsparken. Deltakerne får både mulighet til å selge egenproduserte arbeider og til å ta dem med hjem. 

Workshopen er støttet av Bymiljøetaten og Bydel Gamle Oslo i Oslo kommune.