Et kollektivt kaosmos – finissage

Apichaya Wanthiang, Lina Viste Grønli, Marte Johnslien, Nora Joung, Herman Mbamba, Richard Alexandersson, Christian Tony Norum, Andrea Bakketun, Olav Ringdal, Elise Storsveen, Hilmar Fredriksen, Goutam Ghosh, Anna Daniell, Eirik Senje, Siri Aurdal, Bente Sætrang, Bjørn Mortensen, Per Inge Bjørlo, Serina Erfjord, Jan Freuchen, Tyra Tingleff, Dag Erik Elgin, Mercedes Mühleisen, Johannes Engelsen Espedal, Siri Hjorth & Sebastian M. Kjølaas, Mads Andreas Andreassen, Jorunn Hancke Øgstad, Ida Madsen Følling og Markus Li Stensrud.

og lansering av Andrea Bakketuns bok Grand Complications
Søndag 16. august kl. 13-15

+ Hilmar Fredriksen – Performance Performance kl. 15

Kunsthall Oslo
Rostockgata 2-4 0191 Oslo
Gratis inngang. Lett servering.

Et kollektivt kaosmos runder av med en forgrening i kaosmosens evig voksende rotsystem: lanseringen av Andrea Bakketuns bok Grand Complications.

Selv om dette blir en siste, unik mulighet til å se utstillingen i den materielle verden, er Et kollektivt kaosmos, i likhet med Bakketuns bidrag til utstillingen, i sannhet et kretsløp uten begynnelse og slutt.

Under lanseringen inviterer Bakketun og kunstneren Hannah Mjølsnes til en intim omvisning i utstillingen og introduksjon til boken, mens det serveres te av medisinplanten burot (artemisia vulgaris) som vokser vilt som ugress i Norge. Virkningen av teen er subtil men kan fremme sirkulasjon og avslapning. Omvisninger blir holdt puljevis for mindre grupper.

Boka tar for seg det stedsspesifikke, transdisiplinære research- og utstillingsprosjektet med samme navn som ble avsluttet 25.august 2019, etter å ha vært åpent i ett kalenderår i og rundt Gamle Rommen skole i Oslo. En struktur av DIY-sensorisk utstyr registrerte uforutsigbare og subtile forandringer i naturen. Sensorenes data fra skjulte prosesser i omgivelsene ble oversatt og synliggjort som bevegelser i kinetiske objekter, lyd og video. Et utvalg kunstnere, forfattere og forskere deltok med  utstillinger, foredrag, opplesninger, tatoveringsstudio, barneworkshop, og te-seremonier.

I tillegg til et mangfoldig bildemateriale inneholder også boken mail-korrespondanse mellom Bakketun og hennes samarbeidspartner, biolog Peter Roessingh; en transkribert audioguide av Hannah Mjølsnes; en tekst av Andreas Schlaegel; et foredrag av Roessingh; presentasjoner av de ulike arrangementene, og prosjektdagbok.

Et kollektivt kaosmos er en totalinstallasjon bestående av nye verk av tretti kunstnere. Prosjektet er initiert av billedkunstnerne Ida Madsen Følling og Markus Li Stensrud og produsert i samarbeid med Kunsthall Oslo. Utstillingen er støttet av Kulturrådet.

Grand Complications er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond, Kulturrådet og Oslo kommune.