Hjelp det er Julemarked!

Kunsthall Oslo er stolte av å kunne presentere «Hjelp det er Julemarked!» en spektakulær høytidsbonanza i drift fra 30. november til 21. desember med kunstverk, kunstner-editions og eksklusiv norsk design.

Spark igang høytiden med oss og co-host 8392 lørdag 30. november.
Billig drikke! Munterhet! Og tre juleånder, fortid, nåtid og fremtid … á la the Christmas Carol … fremført av kunstnerne Kirsty Kross, Abby Lloyd (NY) og Anahita Alebouyeh.

«Hjelp det er Julemarked!» har et nøye kuratert utvalg av gaver, objekter og merch laget av over 30 kunstnere og designere fra og rundt Oslos samtidskunstscene og hver uke fokuserer vi på vi på en samarbeidspartner, et designkollektiv eller inititativ med som setter opp verksted i butikken.

 

Mere informasjon om åpningstider og program her!

 

Nov 30 – Dec 4
Nisseverksted, Fredriksons fabrikk, hobby-jobby eller sweatshop – betal og bli betalt I takt med innsatsen din.

HAiKw/ inviterer deg til outsourcing – til deg! Bli med i fabrikken – en linjeproduksjon som avhenger av sammen-arbeid, tayloristisk med en tvist. En deltagende produksjon der konsumenten tar del i produksjon og blir prosument, i Alvin Tofflers visjonære formulering om fremtidens kjøp-og-salg-modell i boka The Third Wave fra 1980.
Arbeiderne er deg og vennene dine, kundene selv. Et regnskap som gir mening og er rettferdig settes opp: du betaler for materialet, tiden, læringen og får tilbakebetalt for tiden og innsatsen din. En instruktør og en floor manager vil være på plass og lede arbeidet. Ingen forkunnskaper nødvendig.

Denne første drop-in-fabrikken er fokusert på skjorteproduksjon. I motsetning til i en vanlig fabrikk velger du selv farge og materiale på skjortedelene som plukkes som smågodt. Produktet kan kjøpes på ulike stadier, fra klippede plaggdeler til ferdig skjorte.

Dec 5 – 12
I annen uke overtar Tove Sivertsen (kvinnen bak Tableau Shop) lokalene. Tove har invitert Karen Von Pederstad fra Bukett til å selge Jule-klare buketter og kunstneren Marthe Elise Stramrud for å ta med seg håndlaget keramikk.

Dec 13 – 20
I siste uke setter vi søkelyset på tekstiltrykk initiativet 10/10, som i samarbeid med 10 kunstnere lager limited edition tekstiler og objekter. Etter åpningen inviteres det til fest på Bruket i Schweigaards gate 34C med DJ Ida Engelhardt.

Hjelp Det er Julemarked! er kuratert og produsert av billedkunstner Victoria Duffee i samarbeid med Kunsthall Oslo.