Boklansering – Hold stenhårdt fast på greia di, Kunst og feminisme i Norge 1968-89

Boklansering
Hold stenhårdt fast på greia di:
Kunst og feminisme i Norge 1968-89

30. April kl. 18 – 21
Kunsthall Oslo
Rostockgata 2-4

Bli med oss i feiringen av den feministiske kunsten, kunstnerne og utgivelsen av den etterlengtede boka «Hold stenhårdt fast på greia di» av Jorunn Veiteberg.

Vi serverer kake og forfriskninger og spiller opp til dans.

Boka springer ut av «Hold stenhårdt fast på greia di: Norsk kunst og feminisme 1968–89», den første større utstillingen som har tatt for seg forbindelsene mellom kunstnerisk praksis og kvinnebevegelsen i Norge. Utstillingen fant sted på Kunsthall Oslo i 2013 og presenterte en oversikt over hvordan feministiske ideer var med på å endre de aksepterte tematikkene og metodene i norsk samtidskunst og belyste hvordan kunstnerne bidro til å formidle kvinnebevegelsens perspektiver gjennom sin kunst.

Utstillingen ble kuratert av Eline Mugaas, Elise Storsveen og Kunsthall Oslo med uvurderlig kunnskap og hjelp fra blant andre Jorunn Veiteberg, Wencke Mühleisen, Elisabeth Haarr, Morten Krohg og Elsebet Rahlff.

Boka består av et essay av Jorunn Veiteberg, som gir et unikt innblikk i feminisme og norsk kunst fra perioden, samt et bredt og inspirerende billedmateriale. Redaksjonsgruppa har bestått av kunstnerne Elise Storsveen, Eline Mugaas og Wencke Mühleisen sammen med Jorunn Veiteberg og team Kunsthall Oslo. Ulf Carlsson har designet boka og Nina Schønsby har vært produsent.

«Hold stenhårdt fast på greia di» er innkjøpt av innkjøpsordningen og vil være å finne i bibliotekshyller i hele Norge. Vi håper også den finner veien til pensumlister på kunstskoler rundt om i det ganske land.

Denne publikasjon er støttet av

kulturrådetlogoredigeret