28. september 2018-10. februar 2019
Velkommen til åpning 27. september kl. 15-19
Rostockgata 2-4

“Hvorfor har vi ikke modernistiske lekeplasser i selve barneverdensdelen Norden? Kan det være fordi vi, sånn helt grunnleggende, mener at ungene bare skal slippes ut i skogen, ha med egen kniv, klatre opp i trærne og skape lekene selv for å oppnå nødvendig lærdom og bli kjent med naturlykken? Men det vi faktisk har er et stort antall enkeltstående lekeskulpturer, skapt i modernismens ånd; av kunstnere, for barn og finansiert av stat og kommune. Siden 1950-tallet har hver nye skole eller parkanlegg fått sin versjon av denne ultimate form for brukskunst, som på sitt beste er både selvstendig kunst og lekeapparat, men som ofte feiler på begge plan og blir en ubrukelig og uinteressant hybrid, kun verdifull som tidsdokument. Som kunstner og ex-barn er jeg mest interessert i de lekeskulpturene som har et overraskelsesmoment, noe muligens farlig eller i det minste en form for motstand og utfordring knyttet til seg. Akkurat som Naturen. For hvem har bestemt at barn skal omgi seg kun med myke former i glade farger? Ja til mer hard edge modernisme til unga!, nå!”

Elise Storsveen (født 1969) bor og arbeider i Oslo og jobber hovedsakelig med collage og tekstil. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1988-92) og ved Statens kunstakademi (1992-96). Hun har hatt en rekke utstillinger, deriblant på Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet, Galleri Soft og 0047. Storsveen har  undervist ved Kunstakademiet i Oslo og arbeider i tillegg med fanzinen Album med Eline Mugaas, som har blitt presentert på MOMA i New York, Kunsthalle Zürich og New York Art Book Fair. Hun står også bak en rekke offentlige utsmykkingsoppdrag, deriblant ved Ila Landsfengsel, St. Olavs Hospital i Trondheim og Litteraturhuset i Oslo. Storsveen har også kurateret blant annet Tegnebienalen 2016, Kunstakademiets avgangsutstilling og kuraterte Hold stenhårdt fast på greia di sammen med Eline Mugaas og Kunsthall Oslo.