Kunsthall Oslo

Andy Warhol – After Munch

26. mai-26. august 2018
Munchmuseet i bevegelse-Kunsthall Oslo
Dronning Eufemias gate 34

I 1983–84 lagde popkunstneren Andy Warhol (1928–87) en serie med 15 malerier med motiver hentet rett fra Edvard Munchs mest kjente litografier. Warhol hadde lenge løftet frem Munch som en av favorittkunstnerne sine, sammen med Henri Matisse, og i 1973 besøkte han Oslo for å ta Munchs bilder på Nasjonalgalleriet og Munchmuseet nærmere i øyesyn. I likhet med de andre verkene Warhol er mest kjent for, har han i Munch-serien laget kopier som greier å endre på originalverkenes innhold og mening. Maleriene skildrer en utveksling der den notorisk overfladiske Warhol blir til en dyptpløyende og viktig figur i kunsthistorien, mens den sjelekvalte og grublende Munch blir til opphavsmannen bak massekulturfenomenet Skrik. Denne utstillingen viser tre av hovedverkene i serien After Munch, sammen med flere unike fullskala-trykk produsert samtidig som hovedverkene, noen senere, upubliserte trykk og en av Warhols originale blyanttegninger basert på selvportrettet. Dermed får publikum innblikk i Warhols kunstneriske prosess i arbeidet med den ferdige serien.

Comments are closed.

© 2020 Kunsthall Oslo — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑