Kunsthall Oslo

Ragna Bley – Zooid

Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo har gleden av å ønske velkommen til separatutstilling med nye arbeider av Ragna Bley,  lørdag 11. mars kl 14-16. Utstillingen varer til 21.mai 2017. 

Bley har laget en serie malerier til utstillingen Zooid som åpner i Dronning Eufemias gate 34. Maleriene, som strekker seg fra gulv til tak, er over tre meter høye og malt på seilduk uten grunning. Lerretene er skinnende hvite, og den ubehandlete flaten gjør at malingen flyter utover. Slik oppstår felt med farger som sprer seg, nærmest som organiske, svevende former. Bley henter inspirasjon fra ulike felt som naturvitenskap, science-fictition-litteratur og bio-politikk, noe som reflekteres i utstillingens tittel. Zooid betegner et dyr eller en organisme som er en del av en større koloni, slik som alger eller koraller. Overført til teknologiens verden kan det ses som metafor på individuelle roboter som samhandler. 

I utstillingsrommet er gulv og vegger malt kritthvite og en rekke bronseskulpturer er spredd utover gulvet. Flere av skulpturene gjentar formene som ses i maleriene, og sammen forsterker dette opplevelsen av å tre inn i en totalinstallasjon hvor grensene mellom de individuelle arbeidene opphører. 

Ragna Bley er født 1986 i Uppsala i Sverige og bor og arbeider i Oslo. Hun  utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Royal College of Art i London. Bley har fått internasjonal anerkjennelse for sine arbeider, senest med separatutstilling på galleriet Hester i New York i 2016, og gruppeutstillinger på Bosse & Baum i London og Diane Kruse Gallery i Hamburg.  I Oslo har hun hatt separatutstillinger på Galleri LNM og Podium, og deltatt på gruppeutstillinger som Roaming, UKS, (2016), Conflicting Evdidence, 1857 (2015) og Young Pioneers, Kunsthall Oslo (2015). Hun er aktuell med separatutstilling på Frankfurt am main i Berlin i juni, og skal delta på Norsk Skulpturbiennale 2017 på Vigelandmuseet. 

Comments are closed.

© 2022 Kunsthall Oslo — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑