Roedelius

Fredag 7. September kl21
Som en del av Ultima Festivalen. Entré: 100,- / 50,-

78 år gamle Hans-Joachim Roedelius er fortsatt en vital leverandør av eksperimentell elektronisk musikk. Som grunnlegger av Zodiac Free Arts Lab, Berlin og gruppene Cluster og Harmonia var han en sentral del av det man i dag omtaler som krautrocken. Roedelius var svært delaktig i å spre moderne tysk musikk ut til et stort, internasjonalt publikum og magasinet The Wire har omtalt Qlusters debutalbum fra 1971 som en av “One Hundred Records That Set The World On Fire”. Bandet Harmonia, som Roedelius grunnla sammen med Dieter Moebius (sin musikalske partner i Cluster) og Neu-gitarist Michael Rother, samt etterhvert en svært engasjert Brian Eno, ble også en sentral brikke i tysk musikk på 70-tallet. Av mange regnet som pionerene bak ambient-sjangeren, laget Harmonia musikk som både egnet seg til aktiv og passiv lytting – idéer Eno selv skulle perfeksjonere i årene etter at han forlot supergruppa. Roedelius er også viden kjent fra den ambiente jazztrioen Aquarello, som soloartist med new age-tendenser, som techno-artist, som film-, dans- og teaterkomponist og som kurator og produsent. Hans kunstneriske arv teller rundt regnet 150 innspilte album (både som soloartist og i samarbeid med andre) og talløse konserter/opptredener/opplesninger i Europa, USA og Japan.

Konserten i Oslo er et “remiks-møte” mellom fire generasjoner musikalske konsepter – av og med norske og tyske musikere. Musikken er basert på historien og arbeidet til Cluster, Chromekraut, Noiser og 300 acting spaces.

Hans-Joachim Roedelius (elektronikk), Alex Gunia (gitar, elektronikk), Kristoffer Lislegaard (elektronikk) og Matthias Mainz (trompet/elektronikk).