3. & 4. august 2012
Høyt og Lavt
Fra kl19. Gratis inngang

For tredje år på rad arrangeres festivalen Høyt & Lavt, en festival med improvisert musikk som oppstår når det er behov for den. For første gang arrangeres festivalen på Kunsthall Oslo. Festivalen vil vise nye konstellasjoner mellom improviserende musikere med vidt forskjellige bakgrunner i sann ånd etter improvisasjonsmusikkens vesen. Felles for alle er en nysgjerrig tilnærming til lyd. Kuratert av Guro S. Moe og Jon Wesseltoft.

Fredag 3.august fra kl19

Viviana Vega/Agnes Hvizdalek – Trommer møter stemme.
Med en nesten umenneskelig presisjon er det vanskelig å skille Hvizdaleks akustiske stemme fra det elektroniske. Har en unik duo sammen med Harald Fetveit og er drivkraft bak prosjektet önskekvist, Viviana Vega, en hardtslående trommis i bl.a. Cock Of Corpse og er også er vokalist i Masselys.

John Hegre – Bråkmaker fra Bergen.
Med i bl.a. Jazkamer, Noxagt, Golden Serenades, Public Enema, og har også en flott soloutgivelse på +3db. En viktig ressurs i norsk musikkverden.

Espen Ursin/Fredrik Ness Sevendal – Bratsj og gitar nedsmeltning.
Espen Ursin på elektronikk og bratsj er av den eldre garden i Oslos eksperimentelle musikkmiljø med start i Insomnia. Et improviserende postpunkband som tidlig på 80 tallet skapte kaos og furore i Oslos musikkundergrunn. Fredrik Ness Sevendal aka FNS er en veteran i Oslos undergrunnsmiljø og er med i en bråte bra prosjekter ,b.l.a DEL, Slowburn, Kobi ,Layers of the Onion. Som eminent soloutøver maner han fram psykedelisk folk ambient på gitar og elektronikk.

DOGUN – Psykedelisk støy.
Nytt projekt med Dag Erik Knedal Andersen på trommer, Guro S Moe på el-bass og Jon Wesseltoft på gitar. Kaotisk psychnoise trio. Tungt og frenetisk. Medlemmer av bandet kan også høres i b.l.a Maranata, Cock of Corpse, SAKA, The Heat Death, MOE og Bluefaced people.

Lørdag 4.august fra kl19

kÖöK + Astrid Groseth – Gitar vs dans.
Den improviserende gitarduoen  gav ut sin debutplate på FMR-RECORDS i vår og har ved flere anledninger samarbeidet med dansere som de også skal gjøre på Høyt og Lavt. Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen som duoen består av har også spilt med musikere som Han Bennink, Michael More og John Hughes. Astrid Groseth har BA i dans og pedagogikk med spesialisering i samtidsdans og bevegelsesveiledning ved Den Norske Balletthøyskole og jobber som frilans samtidsdanserdanser, soloprosjekt og duoen GROM med Guro S.Moe.

Dag Stiberg/Kristoffer Alberts/Jørgen Mathisen – Saxmomentum.
Saxtrio som vil utfordre lydsvingningene i Kunsthall Oslo. Med bakgrunn i band som SAKA, Maranata og Zanuzzi 5 møtes jazz og støy klar til kamp.

Håvard Skaset
– Solo gitar.
Bak prosjekter som MOE, Bluefaced People, Sult har Skaset jobbet kontinuerlig med sitt soloprosjekt.  Modig musikk som tåler stillheten.

Tony Blomdahl/Harald Fetveit/Kjetil Hanssen – Støytrio.
Harald Fetveit er en uuttømmelig ressurs og inspirator for improvisert musikks fornying gjennom underfundige og oppfinnsomme konsertprosjekter gjennom  serien Dans for Voksne. Med bl.a. hjemmemekka lydkilder har Harald i flere tiår støylagt konsertscener i inn og utland med førsteklasses støymusikk. Kjetil Hanssen – en tungvekter i støyfaget til tross sin unge alder. Med et lass av utgivelser på eget selskap Ambolthue og Kassettkultur, med soloprosjektet Torstein Wiik og med bl.a. Lasse Marhaug, Martin Powell, Arnfinn Killingtveit, jobber han med boblende overskudd på nye prosjekt og nye utgivelser. Tony Blomdahl (SE) på bl.a modularsynt og fjærreverb. Han er en stor ressurs for Gøteborgs støyscene og arrangerer Geiger – festivalen og spiller også i deathjazzgruppen Läder og punkebandet Plutslig Mondag.