Lørdag 18. februar 2012 kl 15

Born in Flames (regi Lizzie Borden, 1983, 86 minutter)

Kunsthall Oslo har gleden av å vise filmen Born in Flames,
en feministisk science-fiction fra 1983 av den amerikanske regissøren Lizzie Borden.

Filmen vises i forbindelse med det nye magasinet LABOUR som ble lansert
tidligere denne måneden, hvor Borden er intervjuet.

Born in Flames er en radikal visjon om feministisk motstand – i kjølvannet av en mislykket sosialistisk revolusjon i USA. Filmen har en dokumentarisk form. Fra et mulig fremtidsscenario vises ideologiske konflikter og undertrykking.

Kunstforum skriver om filmen: ‘Portrettet av rastløse og sinte kvinner i New York, deres organiseringsformer og skjebner, er sterk og underholdende kost. Den er
verdt besøket i seg selv og burde være pensum for enhver kunstner, særlig de feministisk orienterte. Borden beskriver selv arbeidsmetoden med filmen som ”inductive”. Det vil si at man starter med en idé og lar arbeidet utvikle seg derifra. I Born in Flames har hun samlet ulike grupper kvinner som jobbet for likestillingsaken i en sannhetsbasert fiksjon. På grunn av begrensede midler og arbeidstid tok filmen fem år å lage. Mange av skuespillerne spiller seg selv og de delaktige er plukket opp fra politiske grupperinger, kvinnesentre eller fra Downtown New Yorks kunstmiljø.’ – Jeanett Ann Goodwin, Kunstforum

Les mer om Born in Flames her