Marianne Heier – Havet er ikke troløst

Les anmeldelse av forestillingen i Aftenposten

Havet er ikke troløst er en forestilling av billedkunstnerne Marianne Heier og Marco Vaglieri, som handler om det å reise uten returbillett. Forestillingen er laget for Deichmanske bibliotek på Tøyen i samarbeid med Kunsthall Oslo.

Forestillingen spilles følgende datoer på Deichmanske Bibliotek, Tøyen.
NB! For billett til fredag send e-post til deichmanske@kunsthalloslo.no
De andre dagene ingen reservasjon. Starter presis.

Fredag 11. november 2016 kl 19.00 (reservasjon, send e-post til deichmanske@kunsthalloslo.no)
Lørdag 12. november 2016 kl 14.00
Søndag 13. november 2016 kl 14.00

Gjennom samtaler med bibliotekets brukere har Marianne Heier og Marco Vaglieri samlet inn historier fra mennesker som har reist til eller fra Norge av ulike årsaker. Disse fortellingene blandes med kjente tekster fra verdenslitteraturen. På denne måten snakker de om Den Store Reisen som både helt konkret bevegelse og en metafor for livet mer generelt. Vi er alle på reise, dette gjelder oss alle.

Folk har alltid flyttet på seg av mange forskjellige årsaker. Mens nasjonalstaten og reguleringene den fører med seg er av relativt ny dato, er folkevandringer et eldgammelt fenomen. Migrasjon er ikke bare uttrykk for desperasjon, men kan for eksempel være svar på etterspørsel om ny kunnskap og kompetanse. Selv migrerte Heier og Vaglieri på grunn av kjærlighet. Temaet er bredt behandlet i kulturen gjennom alle tider, men har ny aktualitet i dag.

Prosjektet inngår i Kunst i biblioteket – et samarbeid mellom Kunsthall Oslo og Deichmanske bibliotek om kunstprosjekter laget for biblioteket og dets brukere i tidsrommet 2016-2017.

Skuespillere: Kevin Mbugua, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Irma Vaglieri
Lys: Tobias Leira
Lyd: Erlend Hogstad
Musikk: Per Platou
Manus og regi: Marianne Heier
Regi og scenografi: Marco Vaglieri
Kurator: Kunsthall Oslo

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og URO KORO.
Gratis inngang. Informasjon om reservasjon av billetter kommer.
Forestillingen inngår som en del det utvidete programmet til Oslo Arkitekturtriennale 2016.
En stor takk til Cliff Moustache og Nordic Black Theatre.

Marianne Heier (født 1969) bor og arbeider i Oslo. I Heiers arbeider undersøkes ofte institusjoner ’fra innsiden’, og resultatet presenteres gjerne som performance, tekst, installasjon eller romlige intervensjoner. Hennes kunstnerskap kan forstås som del av en institusjonskritisk tradisjon, hvor Heiers posisjon er resultat av et personlig engasjement motivert gjennom egen, levd erfaring. De nyere arbeidene hennes er ofte basert på samarbeid med kunstnere fra performative felt, og hun benytter gjerne en uttalt teatralsk eller koreografisk tilnærming. Spørsmål knyttet til økonomi og verdisirkulasjon er sentrale i hennes kunstnerskap, med gavens iboende makt som tilbakevendende tema.

Siste separatutstillinger og prosjekter inkluderer «Mirage», produsert for Nasjonale turistveger (2016), Et åpent brev til Oslo kommune», Munchmuseet, Oslo (2016), «Orfeus», Kunstnernes Hus, Oslo (2013), «Surplus «, Bergen kunsthall (2012),» Jamais – Toujours «, Stenersenmuseet, Oslo (2010), «Saga Natt», Maihaugen, Lillehammer (2008), Pioneer, ROM, Oslo (2007), og Waldgänger, KORO, Hammerfest (2008). Hun har deltatt på gruppeutstillinger ved en rekke institusjoner som Henie Onstad Kunstsenter (2015), Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design (2014 og 2008), Malmö Kunstmuseum (2013), Trondheim Kunstmuseum (2013) , Kunsthall Oslo (2011), Hiap, Helsinki (2010), Overgaden, København (2009), og Henie Onstad Kunstsenter (2009).