Today (Latest News From Kabul), 2006/2011

Lørdag 8. oktober
kl. 12-17

«Today (Latest News from Kabul) er en referanse til den italienske kunstneren Alighiero Boetti og hans forkjærlighet til Afghanistan. Den starter med et verk av Boetti fra 1970 stykke med tittelen «Today», hvor kunstneren  skrev gjeldende dato og klokkeslett på en vegg. Istedet for dagens dato, skriver Garcia Torres de siste nyhetene fra Kabul på veggen, med begge hender samtidig, fra sentrum og fortsetter i motsatt retning, på samme måte som Boetti en gang gjorde. Hver gang arbeidet er installert er det sammensatt av en annen tekst som er bestemt av den nåværende situasjon i Kabul.»

Mario Garcia Torres, født i 1975 i Monclova, Mexico, bor og og arbeider i Mexico City. Hans siste soloproduksjoner inkluderer Material Witness, Belkin Art Gallery, Vancouver; Cover Letter, Itinerant Gallery, New York; What Doesn’t Kill You, Makes You Stronger, Frac Franche-Comté, Besançon og ¿Alguna Vez Has Visto La Nieve Caer?, Museo Reina Sofia, Madrid. Torres har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet på 29th International São Paulo Biennalen, São Paulo og 2010 Taipei Biennialen, Taipei, Taiwan.Hans seneste soloproduksjoner inkluderer Material Witness, Belkin Art Gallery, Vancouver; Cover Letter, Itinerant Gallery, New York; What Doesn’t Kill You, Makes You Stronger, Frac Franche-Comté, Besançon og ¿Alguna Vez Has Visto La Nieve Caer?, Museo Reina Sofia, Madrid. Torres har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet på 29th International São Paulo Biennalen, São Paulo og 2010 Taipei Biennialen, Taipei, Taiwan.

http://www.meyer-riegger.de/en/index.php?cat=archive&exhib_id=86&no=1