Ingrid Torvund, 2015

Kunsthall Oslo og Torpedo Press har gleden av å presentere Ingrid Torvund
When I Go Out I Bleed Magic – boklansering og filmvisning onsdag 4. mars kl. 18.
Filmen blir også vist torsdag 5. og fredag 6. mars kl. 11-16.

When I Go Out I Bleed Magic er utgitt av Torpedo Press og gjengir 280 tusjtegninger fra Ingrid Torvunds skissebok. Tegningene, som er laget mellom 2011 og 2013, viser Torvunds detaljerte, mystiske og drømmeakige univers med overjordiske figurer og okkulte ritualer.

ISBN: 978-82-93104-17-9
Design: Eriksen/Brown
Trykk: Göteborgstryckeriet
Engelsk
Torpedo Press 2015

Handlingen i Torvunds nye film, som også har tittelen When I Go Out I Bleed Magic, kan ses som en forløper til filmen Magic Blood Machine (2011). Mysterier, liv, død og gjenfødelse utfolder seg i tre sammenhengende scener, spilt av Torvund og forsterket av håndlagde kostymer og fortryllende lo-fi effekter. When I Go Out I Bleed Magic hadde premiere på Grenland Kunsthall tidligere i år og inneholder også scener fra filmen The Collector, et bestillingsverk fra Kunsthall Oslo i 2013.

Torvund sier: “Det meste av opptakene er gjort i Kviteseid i Telemark hvor jeg vokste opp. Vest-Telemark er kjent for folkemusikk, treskjæring, eventyr og gamle kirker, og hedenske og kristne symboler står side om side. Drager, engler, kors og demoner, troll og snakkende dyr er alle representert innenfor denne tradisjonen, og dette fascinerte meg veldig under oppveksten. Jeg samarbeidet med Jonas Mailand om filmen, han er ansvarlig for kameraarbeid og hjalp også til med storyboard og ideutvikling. Musikken er laget av komponist Jan Erik Mikalsen.”

Ingrid Torvund bor i Oslo og er utdannet fra Kunstakademiet hvor hun avsluttet sin masterutdanning i 2012. I begynnelsen av 2015 hadde hun separatutstillinger på Kunsthall Grenland i Porsgrunn og Spriten Kunsthall i Skien. Hun har også vist arbeider på Galleri Blunk, Trondheim, Kunsthall Oslo, Høstutstillingen, 0047, Oslo, i tillegg til mange filmvisninger og filmfestivaler.