Kunsthall Oslo

LAKSESPELET – allmenningens tragedie. Fredag 30. og lørdag 31. mai kl. 19

Fredag 30. mai kl 19.00
Lørdag 31. mai kl 19.00

Gratis inngang, forestillingen starter presis. Dørene åpner kl 18.45. Begrenset antall plasser.

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere forestillingen LAKSESPELET – allmenningens tragedie av og med Trine Falch, Mona Solhaug og Bo Krister Wallström.

– Når laksen ikke lenger er laks, hva blir vi som spiser den?

‘LAKSESPELET er en grotesk tragedie som begynner i virkeligheten og ender unaturlig’.

En ung kunstner (Mona Solhaug) ble for et par år siden invitert til å delta på en kunstfestival i Nord-Norge. Hun ville lage et prosjekt om laks, men det lot seg ikke gjennomføre fordi stedets hovednæring var lakseoppdrett.

Med denne historien som utgangspunkt, vil LAKSESPELET stille spørsmål ved oppdrettsnæringens metoder, og hvordan myndigheter og næring spiller hasard med fellesskapets naturressurser.

Trine Falch og Bo Krister Wallström er begge tidligere medlemmer av performancekollektivet Baktruppen som var aktive på 90- og 00-tallet. Sammen med Mona Solhaug beveger de seg nå fra den virkelighetsnære scenekunsten over i fiksjonen. Fra før har de tre blant annet produsert forestillingen Problemet vender tilbake, et stykke eksperimentell realisme om parallelle virkeligheter, vist i Berlin og nylig på Furuset senter i Oslo. Sammen vil de forvandle Kunsthall Oslo til et scenerom hvor både teatrale og kunstneriske konvensjoner settes på spill.

Kunstnerne sier: “Forestillingen er ikke et saklig innlegg i debatten om havbruk, men et desperat skrik etter ydmykhet og respekt for havet og de som lever der”.

Allmenningens tragedie er en situasjonen som oppstår når en felles ressurs ødelegges fordi brukerne av ressursen handler ut fra ønsket om kortsiktig vinning, uten hensyn til at det på lang sikt vil skade dem selv.

LAKSESPELET – allmenningens tragedie er det andre arrangementet i performance-serien Soft City, som er fordelt på et vår- og et høstprogram i 2014. Soft City er støttet av Kulturkontakt nord, Nordisk kulturfond, KORO og Kulturrådet.

LAKSESPELET – allmenningens tragedie 
Av og med Trine Falch, Mona Solhaug og Bo Krister Wallström
Lyd og musikk: Martin Langlie
Lys: Evelina Dembache og Tilo Hahn
Samprodusert med Kunsthall Oslo og Rådstua Teaterhus, Tromsø
Støttet av Kulturrådet, NBK, Fritt ord og Oslo kommune.

Comments are closed.

© 2022 Kunsthall Oslo — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑