Kunsthall Oslo er et nytt ikke-kommersielt rom for kunst i Oslos nye bydel Bjørvika. Kunsthall Oslo vil vise internasjonal samtidskunst, med hovedvekt på nye produksjoner, og vil samtidig være opptatt av å utforske kunstproduksjonens sosiale og historiske kontekst. Kunsthall Oslo vil også huse den uavhengige kunstbokhandelen Torpedo (www.torpedobok.no).

Den første utstillingen, «I Must Say That At First It Was Difficult Work», åpner 17. september. Men før det, mens galleriet ennå er inne i den siste byggefasen, inviterer vi til tre spesielle arrangementer (alle gratis og med servering av forfriskninger):

Terje Nicolaisens Museo de Pasatiempo (Forstørret utgave)
Fredag 20. august kl 20.00
Den Oslo-baserte kunstneren Terje Nicolaisen har lisensiert Kunsthall Oslo til å produsere en forstørret utgave av verket Museo de Pasatiempo (2001). Museo de Pasatiempo var opprinnelig en multippel, et bordspill der spilleren kunne gå inn i rollen som museumskurator. Den forstørrede utgaven – 1600% av originalen – vil i fremtiden fungere som Kunsthall Oslos utstilingsarkitektur. Bli med på en feiring av innvielsen av dette verket.


Pil and Galia Kollectiv: WE – elektronisk konsert
Søndag 29. august, gratiskonserter kl 14.00 og 20.00
Duoen Pil og Galia Kollectiv fra London er inspirert av den russiske forfatteren Jevgenij Zamjatins dystopiske litteratur og av åttitallets minimalistiske synthesizermusikk. I selskap med Victor M. Jakeman og Ruth Angel Edwards vil de her presentere populære hitlåter i ny forpakning – de får sanger om ”deg” og ”meg” til å handle om ”oss” og erstatter det individualistiske ”jeg” med det kollektive ”VI”.

Invasjon!: Science fiction-filmer hele natta
Lørdag 4.september 22.00-06.00
Invasión (Hugo Santiago/J. L. Borges, 1969); Liberxina 90 (Carlos Durán, 1970); Shivers (David Cronenberg, 1975); Space is the Place (John Coney/Sun Ra, 1974); They Live (John Carpenter, 1988)

Fra solnedgang til soloppgang får publikum en unik anledning til å se sjeldent viste filmer om fremtidige samfunn, invasjoner og folkevandringer, temaer som gjenspeiles i Kunsthall Oslos beliggenhet i Oslos nye Fjordby. Programmet er utviklet i samarbeid med den Oslo-baserte kunstneren Aeron Bergman.