Marie Cole: Connecting Dots and Knots

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere Connecting Dots and Knots – an introduction to a series of collective rituals, en utstilling av Marie Cole. 

Velkommen til åpning fredag 22. september fra 19-21. Utstilling åpen fra 23. september-1. oktober.
Kollektiv fletteverksted under Bjørvika Art Night – fredag ​​29. september kl. 19.00 

Kunsthall Oslo Rostockgata 2-4 0191 Oslo

Coles utstilling kombinerer hengende tekstilarbeider bestående av kollasjer og applikasjoner fra prosjektet Sensate Flow ved Studio17 i Stavanger, med nye verk produsert i kollektive arbeidsprosesser for Kunsthall Oslo. Sensatene er vesen fra science fiction, i tradisjonen til Octavia Butlers Oankali, som er fremstilt av Cole for å motvirke stereotype fremstillinger av svarte kvinnekropper.

Cole beskriver utstillingen som en invitasjon til å delta, ikke bare i det improviserte ritualet med kollektiv fletting som vil finne sted fredag 29. september, men i jakten på en praksis som kan feire og bringe sensualitet bort fra det objektiviserende blikket og undertrykkende narrativet som dominerer den moderne bildeverden.

Marie Cole (f. 1996 i Oslo) bor i Oslo og har en mastergrad i visuell kommunikasjon fra University for the Creative Arts Canterbury (England). Cole deltar på årets Høstutstillingen på Kunstnernes hus, og hun har nylig hatt en separatutstilling ved Studio 17 (Stavanger). I 2022 stilte hun ut ved fotofestivalen Oslo Negativ i regi av Tenthaus. Som en del av kunstnerkollektivet Diaspora Kollektiv holder hun verksteder som retter seg mot personer som identifiserer seg som BIPOCQ (Black, Indigenous, People of Color, Queer), sist ved ROM (Oslo). Hun medvirker også på biennalen MOMENTUM 12 som en del av kunstnerkollektivet Tenthaus i samarbeid med Galleri F 15 (Moss).