Høstutstillinger

Vi har stor stor glede av å invitere deg til fire separate høstutstillinger
Kunsthall Oslo Rostockgata 2-4 0191 Oslo

Jon Benjamin Tallerås – Å gjenvinne tapte fremtider + Fotnoter
Åpning og boklansering fredag 8. september kl. 19-21 / Utstilling åpen fra 9.-17. september
En utstilling med nye arbeider og lansering av kunstnerens bok Footnotes, utgitt av Multipress. I likhet med mye av Jon Benjamins praksis, utforsker Footnotes forholdet mellom individet og det urbane miljøet, og spesielt Oslo by. Fredag den 15. september kl. 16-18 vil det være en byvandring og kunstnersamtale hvor vi besøker noen av stedene som diskuteres i boken. Flere detaljer vil bli kunngjort. Visningsrommet på Kunsthall Oslo vil være stengt for publikum fredag 15. september i solidaritet med den Globale Klimastreiken.

Marie Cole
Åpning fredag 22. september kl. 19-21 / Utstilling åpen fra 23. september-1. oktober
Coles utstilling kombinerer hengende tekstilarbeider bestående av kollasjer og applikasjoner fra prosjektet Sensate Flow ved Studio17 i Stavanger, med nye verk produsert i kollektive arbeidsprosesser for Kunsthall Oslo. Sensatene er vesen fra science fiction, i tradisjonen til Octavia Butlers Oankali, som er fremstilt av Cole for å motvirke stereotype fremstillinger av svarte kvinnekropper. Under Bjørvika Art Night den 29. september vil Kunsthall Oslo være åpen fra kl. 17-19 med en diskusjon og en kollektiv flette-workshop ledet av kunstneren.

Anette Gellein – Love and Pain and Greed and Lust
Åpning og performance fredag 6. oktober kl. 19-21 / Utstilling åpen fra 7.-15. oktober
I sin første solo utstilling i Oslo presenterer Anette Gellein en ny filminstallasjon med live performance. Gelleins verk er som avspeilinger av kjærlighetssanger der kjente romantiske motiver blir fordreid til overdådige nye former: Romeo og Julie blir skapninger oppløst i flammer som danser for en demon; en blomst visner hen til tidligere ukjente tilstander av forråtnelse.

Melissa Gordon – Vital Signs
Åpning og boklansering fredag 20. oktober / Utstilling åpen fra 21.-29. oktober
I forbindelse med lanseringen av en ny bok om hennes arbeid, også kalt Vital Signs, vil Melissa Gordon presentere en utstilling av nye malerier i et miljø skapt av installasjonar som refererer til spesifikke historier, spesielt historier om betydningsfulle kvinnelige kunstnere og måtene et historisk patriarkalsk kunstverden har feilfordelt både plass og oppmerksomhet.