Hang-Out Gamle Munch

Velkommen til åpning fredag 2. desember
og sluttfest lørdag 17. desember i samarbeid med XMunchX

Bli med oss på to uker med kulturarrangement og kreative workshops for ungdom på det tidligere Munchmuseet på Tøyen.

Åpningstider:
Torsdag & Fredag: 14.00 – 20.00
Lørdag & Søndag: 12.00 – 18.00

Kalender og påmelding til workshops – klikk her!

Alt er gratis og alle er velkommen!

Bli med på Assata aktivistisk bibliotek, Gamle Munch kaffebar og i utstillingen Echoes Within: Ung kunst 2022. Det blir også gratis silketrykksverksted, danse-workshops og kurs, open mic, dansejam, hair-day, familiedager, mat og drikke, fester og giveaways med Silketrykkets venner, Agenda X og dansekollektivet B16. Det skal være et sted folk kan dele og lære av hverandre, og ikke minst henge så mye de vil.

Hver dag
Echoes Within: Ung kunst 2022 – en kunstutstilling med nyere arbeider av trettifire unge kunstnere og forfattere fra hele Norge, presentert av Kunsthall Oslo. Plus Agenda X holder en mini-utstilling om synliggjøring.

Besøk Assata aktivistisk bibliotek – Assata er et uavhengig bibliotek som arbeider for å løfte stemmene til den globale majoritet gjennom studier, fellesskap og dialog. I tillegg til å låne ut bøker arrangerer Assata studiegrupper, mini-konserter, te- og kaffe seremonier, verksteder, hairday og familiedager. Check out Assata’s fantastic book selection online at www.assata.no.

Gamle Munch Kaffebar holder åpent tirsdag-søndag.

Hver helg holder vi gratis Silketrykksverksted: design og trykk egne postere, t-skjorter og tote bags. Silketrykkets Venner tar deltakerne gjennom hele prosessen fra inspirasjon til produksjon.

Kalender:

lørdag 3. desember
Silketrykksverksted
Danse workshop med dansekollektivet B16
Amharisk for barn – Morsmål undervisning hos Assata bibliotek

søndag 4. desember
Silketrykksverksted
Dance lab & hangout med B16
Familiedag på Assata med barnekrok
Tøyenforeldregruppe selger mat

onsdag 7. desember
Poesiklubb med Assata

torsdag 8. desember
Agenda X presenterer Slam poetry workshop med Hanna Asefaw Assata inviterer til filmvisninger kl.18

fredag 9. desember
Open mic night i regi av Tekstlab og Agenda X
Game night hos Assata

lørdag 10. desember
Silketrykksverksted
Amharisk for barn – Morsmålsundervisning hos Assata bibliotek
Art night med B16

søndag 11. desember
Silketrykksverksted
Familiedag på Assata med barnekrok
Tøyenforeldregruppe selger mat

tirsdag 13. desember
Assata markering med diktlesning og musikk

torsdag 15. desember
Assata inviterer til filmvisninger kl.18

fredag 16. desember
Open mic night i regi av Tekstlab og Agenda X.
Game night hos Assata.

lørdag 17. desember
Dans workshop med B16
Sluttfest i samarbeid med XMunchX

Om oss
Agenda X er en av ungdomsavdelingene ved Antirasistisk Senter. Deres målgruppe er ungdom mellom 13 og 26 år som vokser opp i et flerkulturelt miljø. Siden 1998 har de jobbet for å skape muligheter for og med ungdom. Deres visjon er et sosialt rettferdig samfunn der alle ungdommer, uansett bakgrunn, er aktive deltakere og premissleverandører i egne liv, i samfunnslivet samt innen kunst- og kulturfeltet. Til grunn for arbeidet ligger prinsipper om antirasisme, likeverdige muligheter, ungdomsmedvirkning, frivillighet, ung-til-ung-metoden, empowerment, samt bygging og synliggjøring av positive rollemodeller. Arbeidet omfatter flere ulike sosiale og kunst- og kulturfaglige tiltak. http://www.agendax.no @agenda_x

ASSATA er et aktivistisk bibliotek og kollektiv som tar del i den globale bevegelsen for samfunnsendring, og som vil bidra til å dekke vårt behov for mer samhold i kampen for sosial rettferdighet. Assata kjenner på savnet etter et sted som sentrerer felleskap, solidaritet og kritisk tenkning. Et fristed for å lytte og bli hørt i et miljø der man aktivt kan delta i byggingen av et nytt og rettferdig samfunn. https://assata.no @assata.no

B16 (Bydel 16) er et dansekollektiv med base i Oslo. Kollektivet ble etablert i 2021 og består av 23 dansere, skuespillere, sangere, poeter og forfattere mellom 16 og 32 år som representerer et rikt spekter av svarte kvinner. Kollektivet jobber bredt innen dans, presenterer forestillinger, legger til rette for workshops og holder åpne foredrag for ungdom og unge voksne. B16 har blant annet opptrådd på utdelingen av Hedda Prisen og på P3 Gull. @bseksten

Silketrykkets Venner er en liten gruppe grafikere og kunstnere som arbeider med kunsttrykk, plakattrykk, trykk på tekstil og klær og andre materiale. De har lang erfaring med kreative workshops for ungdom. Silketrykkets Venner består av Ruben Hojem, Victor Herrero og Joakim Thorendahl. Etablert 2018- OSLO. @silketrykkets_venner

Kunsthall Oslo er et ikke-kommersielt rom for kunst i bydelen Bjørvika i Oslo som åpnet i september 2010. Kunsthall Oslo viser internasjonal samtidskunst med hovedvekt på nye produksjoner og er samtidig opptatt av å utforske kunstproduksjonens sosiale og historiske kontekst. Kunsthall Oslo jobber for å gi flere tilgang til å oppleve og skape kunst. Kunsthall Oslos visjon for fremtiden er å utvide virksomheten til å inkludere flere lavterskel-billedkunsttilbud for ungdom og endre rekruteringen til kunstfeltet, slik at det i fremtiden gjenspeiler befolkningen bedre enn i dag. @kunsthalloslo www.kunsthalloslo.no

HangOut Gamle Munch er en del av det pågående prosjektet Oslo kunst- og kunnskapsverksted, initiert av Kunsthall Oslo og organisert i samarbeid med Agenda X og Forandringshuset. Prosjektets langsiktige mål er å skape nye muligheter for unge med mindre privilegert bakgrunn til å delta i produksjonen av samtidskunst og kultur. Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Fritt Ord. Kunsthall Oslo er støttet av Kulturdepartementet, Oslo kommune, HAV Eiendom og Oslo S Utvikling.

Utstillingen Echoes Within: Ung kunst 2022 presenterer nye arbeider av trettifire unge kunstnere og forfattere fra hele Norge. Tegning, maleri, fotografi, skulptur og video-performance er representert i Kunsthall Oslos første juryerte utstilling, som også er akkompagnert av et utvalg av tekster av tre unge poeter.

De utvalgte kunstnerne og forfatterne er:
Ayan Mohamed Abdi
Asha Abdullahi
Adelina Allberg
Dina Al-Makhrami og Siebe Gryseels
Simen Almaas
Thea Oda Barslund
Rania Ben Amor
Kristine Borg
Dorthe Sophie Bosse
Kasparas Brazovskis
Andrea Brendbakken
Thomas Bruknapp
Marietha C. Helgesen
Noah Holt-Seeland
Karsten Benjamin Ehougen Larsen
Victoria Lopez
Vera Moi
Leandro Jarl Yáñez Munch
Iver Lennartson Noem
Billie Cejka Risnes
Helene Roer
Sunniva Roligheten
Indianna Rue
Nana Umetani Schulze
Vincent Schmid Skretteberg
Farhad Soufi
Tuva Strand
Mateo Tilrem
Amanda Tonning
Matilde Wedzicha
Zena Løchting Williams
Noah Wilson
Viktoria Yankova

Echoes Within er juryert og formet av syv unge jurymedlemmer, som på sin side ble nominert av en gruppe Oslo-baserte kulturorganisasjoner som også støtter prosjektet:

Hamda Barise (Agenda X & Kunsthall Oslos ungdomsråd)
Mohamed Bashir (OsloMet & Kunsthall Oslos ungdomsråd)
Ferdinand Kalfoss (Blikkåpner & Prosjektskolen)
Mikkel Inchley (PRAKSIS Teen Advisory Board)
Sofiia Nesterova (Prosjektskolen)
Neslihan Ramzi (ASSATA.no)
Plaifa Yoopensuk (Kunstakademiet)

Alle verkene i utstillingen valgt ut fra en åpen utlysning til kunstnere mellom 15 og 26 år, i en anonymisert prosess etter modell av den årlige Statens kunstutstilling, aka Høstutstillingen.