Sophie Star Suaning

The Epic (MA!)
28.–29. april 2022

Offisiel åpning av Only Connect Festival of Sound 2022 
28. april kl 18–19 på Kunsthall Oslo.

The Epic (MA!) er et tolvtonet korverk for 12 sangere som ble skrevet og spilt inn på biblioteket til Rundetårn i København sommeren 2021. Hvert medlem av koret representerer én halvtone i en kromatisk skala; de står i en sirkel, hvert medlem en perfekt femtedel fra hverandre. Alle stemmene lyder samtidig i én tolvtone akkord; en intens lydvegg muterer kontinuerlig mens koret og publikum beveger seg gjennom rommet og skaper progresjon og nyanser i den stivnede lyden.
 
Suaning skriver: «12-tonerakkorden er sjelden i musikk, historisk sett. Den er følelseskald, kaotisk, hardcore, vanskelig å svelge, men kraftfull og med en sjelden skjønnhet. I Epic blir dissonansens vegg revet ned igjen og igjen av den skiftende stemningen og av klangen, pusten og uttrykket til hver sanger mens de beveger seg i rommet.»

The Epic (MA!) er den offisielle åpningsperformancen til Oslo Connect Festival of Sound 2022 og blir oppført for første gang på Kunsthall Oslo 28. april kl 18.

Verket oppføres dagen etter i Monumentalsalen i Munchmuseet kl 14.
 
Sophie Star Suaning (født 1992, Danmark) er en produsent, komponist, DJ, maler, grafiker og forfatter. Hun ble uteksaminert fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2021.