Studio Report #4 – Julie Ebbing

13.-16. januar 2022

Grunnet smitteverntiltakene avholder vi ikke et ordinært åpningsarrangement, vi holder i stedet utstillingen åpen torsdag-søndag fra kl 12-17. 

Torsdag 13. januar kl 12-17 vil kunstneren være tilstede og det serveres alkoholfrie forfriskninger. 

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere separatutstillingen «Må alt alltid handle om deg?» med den norske kunstneren Julie Ebbing, den fjerde i den nåværende serien med Studio Reports.

Julie Ebbing jobber først og fremst med trykk og kulltegning, i en kraftfull stil som blander tekst og bilde og bærer ekko av både Käthe Kollwitz og Raymond Pettibon. I prosjektet hennes på Kunsthall Oslo tar hun med seg atelieret inn i utstillingsrommet og lar publikum få innblikk i den sårbare atelierprosessen før en utstilling. Her flyter tegningene utover egne grenser og renner over i en installasjon som inkluderer personlige minner, skriblet graffiti og sykehusavfall, dramatisering og politisering av nevropatologiene til et prekært liv levd under senkapitalismen.

Julie Ebbing har for tiden base i Trøndelag. Hun er grunnleggeren av Hannah Ryggen-hæren og vinner av magasinet Subjekts pris for beste kunstutstilling 2021 for sin separatutstilling på Kunstmuseet Nord-Trøndelag. Ebbing er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og mottok Kjell Nupen Minnestipend (2017) og Håkon Blekens kunstpris (2019).