Delta på kreative workshops på Kunsthall Oslo i sommer

Mal egne bilder, ta portrettfoto og gatefoto, skriv og fremfør egne tekster, lær dans, performance og graffiti, prøv silketrykk og trykk klær og skateboard decks med ditt eget design. På alle workshopene møter du profesjonelle kunstnere som forteller hvordan de jobber og lærer bort sine teknikker.

Gratis og åpent for alle i alderen 13-26 år.

Meld deg på her

Det du lager kan du stille ut på Kunsthall Oslo som del av sommerens utstilling, In the Eyes of the Child, og ta det med deg hjem når utstillingen er ferdig. Vi stiller med alt utstyr og materialer.

22.-25. juni: Utforsk maleri, portrett- og gatefotografi
Jobb med maling, farger og komposisjon med Kebreab Demeke tirsdag 22. juni og Fadlabi onsdag 23. juni. Kunstnerne flytter sitt studio til Kunsthallen for én dag, og inviterer deg til å bli med. De er begge er opptatt av å få fram personlige fortellinger i sine malerier. Med Kebreab maler alle hvert sitt maleri, som samles til et kollektivt kunstverk på slutten av dagen. Kebreab deler sin kunnskap og ferdigheter og lærer bort sine maleteknikker. Fadabi lærer bort sin særegne malestil med sterke farger og skarpe komposisjoner. Han utfordrer deltakerne til å finne sine personlige bilder og få det penslet ut på lerretet.

Torsdag 24. juni kan du ta portrettfoto med kunstneren Nicole Rafiki, en kunstner som jobber mye med identitet, tilhørighet og utenforskap i sine fotografier. Fredag 25. juni kan du bli med gatelangs i Bjørvika, og lære triksene for gode øyeblikksbilder, med fotograf Jibril Lateef og kunstner Eline Mugaas. De har begge jobbet med street photography, Jibril i Oslo og Eline i New York.

29. juni-1. juli: Tekst og performance med Agenda X, SPKRBOX og Panta Rei
Skriv tekst med SLAM!poet og forfatter Martine Næss Johansen fra Agenda teXt (Agenda X), tirsdag 29. juni kl 12-16. Du skriver dikt, slam, rap, sang, novelle eller korte linjer som kan vises i byrom på Grønland.

Onsdag 30. juni kl 17-20 blir det workshop i performance med Victor Amel Olivares Pedersen fra TILT GROW (Panta Rei danseteater) og Rahel Beraki fra Limitless (SPKRBOX og Agenda X). Lurer du på hvordan tekst kan oversettes til bevegelse/ dans / koreografi? Hvordan en rap eller et dikt kan se ut i dans? Hvordan transformere fra et kunstnerisk medium og til et annet? Dette er for deg med interesse for sceneuttrykk som tekst, skuespill, musikk eller dans. Ta med egen tekst hvis du har og vil – hvis ikke deler vi ut tekst vi kan ta utgangspunkt fra.

Torsdag 1.juli kl 12-16 er Victor, som mange også kjenner fra Tabanka, med oss videre for danse-workshop.

Filmskaper Neil Nisbet vil være til stede for å dokumentere prosessen. Om du vil, kan du ta del i av filmen, men det er opp til deg.

3.-6. august: Design silketrykk på klær og skateboards
Tirsdag 3. og onsdag 4. august kl 12-16 kan du lære silketrykk og trykke klær med eget design, sammen med grafiker Ruben Hojem fra Silketrykkets Venner. Vi bruker byen som arbeidsrom. Bli med å utforske gater og skjulte steder for å finne inspirasjon til dine egne design. Ta med egne klær eller få tekstiler på Kunsthall Oslo. Torsdag 5. og fredag 6. august kl 12-16 kan du designe eget skateboard deck med silketrykk, sammen med Julie Aida og Ruben Hojem. Julie Aida Graf er kunstner, designer og illustratør, og jobber med sterke farger og en leken og humoristisk stil.

10.-13. august: Graffiti, performance og scene med Agenda X og SPKRBOX
Bli med på graffiti-workshop 10 og 11. august kl 12-16 med kunstner og graffiti-artist Jo Are og Felipe «Fela» Orellana! Jo Are har lang fartstid i graffiti-miljøet, og de siste årene har han også beveget seg mer mot kunstverden. Han lærer deg sine teknikker.

12. august kl 18-20.30 blir det danse-workshop med Amie Mbye. Hun er en dansekunstner med bakgrunn fra både samtidsdans, streetdance og afrikansk-estetisk dans, og har base Oslo og Paris. Og 13. august kl 12-16 er det workshop i SLAM!poesi med forfatter og poet Martine Næss Johansen fra Agenda teXt (Agenda X).

Du får mulighet til å vise fram resultatene fra uka på avslutningshowet for utstillingen 14. august, og på ulike scener som del av prosjektet Limitless (Agenda X og SPKRBOX).

Velkommen til å se utstillingen i hele sommer
Se utstillingen In the Eyes of the Child på Kunsthall Oslo 19. juni-15. august. Åpent fra kl 12-17, tirsdag til søndag og gratis for barn, ungdom, studenter og kunstnere. Verksted-rommet er åpent, også når det ikke er workshops. Her er alle velkommen til å tegne, male, skape noe kreativt, eller bare møtes, slappe av og oppleve kunst sammen.

Kom på finissage 14. august. Dette er siste helg i utstillingen, og vi viser frem resultatene fra sommerens workshops.

Utstilling og workshops er del av prosjektet Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted, et samarbeid mellom Kunsthall Oslo, Agenda X og Forandringshuset Grønland, støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Fritt Ord og Kulturtanken.

Spørsmål? Kontakt oss på workshop@kunsthalloslo.no