In The Eyes of the Child

Med verk av Ahmed Umar, Bella Fasmer, Doodle Twins, Edda Gimnes, Guttestreker, Helene Duckert, Jibril Lateef, Julie Aida, Julius Karoubi, Lidiya Solomon, Maria Bårdsdatter Foslie, Nicole Rafiki, Reem H. Shinee, Sofia Quan Heggelund, Tine Poppe og Tyler Metzger, med flere.

19.6.–15.8. 2021 på Kunsthall Oslo

Ungdomsrådet på Kunsthall Oslo har kuratert utstillingen In the Eyes of the Child som utforsker identitet og forsøker å se kunsten med et åpent blikk.

Kuratorene sier:

– In the Eyes of the Child er et forsøk på å se verden fra et yngre og mer uskyldig perspektiv. Alle har en gang vært barn og har derfor muligheten til å finne sitt indre barn. Hele livet prøver vi å definere vår egen identitet. Vi prøver å finne ut av hvem vi er, og hvem vi ønsker å være. Utstillingen representerer flere ulike identiteter og viser at identitetsbegrepet ikke er enfoldig. Identiteten vår blir formet av alle opplevelsene våre og omgivelsene som omgir oss. Derfor finnes det heller ingen fasit på hva identitet er. Med utstillingen ønsker vi å inspirere flere ungdommer fra nærområdet til å bli interessert i kunst og finne sin egen identitet!

Kuratorene er Hamda Barise, Hamza Iqbal, Josra Talhioui, Julian Brito-Benestad, Mohamed Bashir, Nabila Mohamed, Philippa Taube og Saiida Mohamud.

Utstillingen viser også frem klær skapt av Fra Blokka (Farhad Soufi), Frognichi (Mohamed Bashir), Wavyclub (Rune Johansen), Shit by Gåre (Liv Gåre), Marie Murby, Nabila Belle, Emma Grønning, Arne Thorstein Fretheim og Ruta Malinauskaite.

I løpet av sommeren kan ungdom delta på en rekke åpne verksteder med Oslo-baserte kunstnere. Gjennom verksteder i maleri, foto, performance, dans, tekst, silketrykk og design blir utstillingen en møteplass for profesjonelle kunstnere og unge som har lyst til å uttrykke seg kreativt. Kanskje får noen øynene opp for en fremtidig kunstkarriere? Det som produseres skal også stilles ut, og man kan se arbeider laget av ungdom som har deltatt i performance- og tekstprosjektene Agenda teXt, Limitless og musikkstudioet til Forandringshuset Grønland.

Alle som vokser opp i dag omgitt av bilder, og i sosiale medier er alle skapere. Likevel opplever ikke ungdom at kunsten i gallerier og museer er for dem. For å utvikle seg er kunstbransjen helt avhengig av mer mangfoldig rekruttering. Det er bakgrunnen for at Kunsthall Oslo satser på langsiktig arbeid med ungdom i nærområdet, gjennom prosjektet Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted. Mens det finnes gode lavterskel tilbud for ungdom innen musikk, dans og teater ser vi et behov for tilbud der unge kan skape og utforske billedkunst på egne premisser.

Utstillingen og verkstedene er første etappe i prosjektet. Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted er et samarbeid med Agenda X og Forandringshuset Grønland, med støtte fra Kulturrådet, Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Fritt Ord og Kulturtanken.

Bilde: Ahmed Umar – Carrying the Face of Ugliness, 2021