Workshops i silketrykk, tekst og performance 25.–29. mai

Ungdomsrådet på Kunsthall Oslo lager verksteder sammen med Agenda X og Forandringshuset Grønland. Gratis og åpent for alle fra 13-26 år.

Meld deg på her.

Skriv poesi med Agenda teXt

Tirsdag 25.5. kl 16.30–21.00 på Forandringshuset Grønland: Bli med på workshop i gatepoesi med forfatter, poet og redaktør, Martine N. Johansen. Vi skriver korte tekster som kan plasseres på utstilling ute i et gategalleri! Vi jobber stedsspesifikt i Grønlandsområdet, og lar oss inspirere av omgivelsene. Kanskje din tekst blir stilt ut i sommer? Agenda teXt er et prosjekt av Agenda X.

Performance med Limitless

Onsdag 26.5. Kl 𝟏8.30–21.00 på Forandringshuset Grønland: Har du lyst til å fremføre din eller noen andre sin tekst? Kom på workshop med Limitless. Ta med deg en tekst du har skrevet, eller få en av oss. Du tester ut hvordan det er å dele en tekst høyt for andre. Vi gjør øvelser og kommer med forslag til måter teksten kan fremføres på. Kom som du er – om du føler deg trygg på scenen eller ikke. Vi filmer den siste fremførelsen, og du kan få videoen om du vil. Limitless er et samarbeidsprosjekt av Agenda X og Spkrbox.

Trykk egne t-skjorter og plakater med ungdomsrådet fra Kunsthall Oslo
Onsdag 26.5. Kl 17.30–20.00 i Olafiagangen på Grønland. Designverksted med kunstner Julius Karoubi. Vi lar oss inspirere av egen hverdag og byen rundt oss til å lage unike design som skal bli til silketrykk. Silketrykk er en metode for å designe plakater og tekstiler som blir brukt i alt fra kunst til reklamebransjen.

Lørdag 29.5. Kl 12.00–17.00 i Olafiagangen på Grønland: Vi trykker design fra onsdag på t-skjorter og plakater. Med silketrykk kan motivene mikses og legges lag på lag, og samme design kan trykkes i mange farger. Josra og Julian fra ungdomsrådet lærer deg teknikken. Det du trykker kan du beholde, selge eller stille ut med oss.

Velkommen til pop-up filmvisning i Olafiagangen 29.5. kl 12–17.

Sjekk ut unge dansere og rappere i denne filmen, som er produsert av Limitless og Forandringshuset Grønland. Vi viser også tekster fra unge i Agenda teXt.

Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted

Workshopene organiseres av Kunsthall Oslo, Agenda X og Forandringshuset Grønland, og er del av prosjektet Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted. Prosjektet skal gjøre kunst mer tilgjengelig for unge i Oslo. Denne sommeren organiserer vi en utstilling på Kunsthall Oslo, kreative workshops for ungdom, og pop-up utstillinger i Olafiagangen og på Forandringshuset Grønland. Prosjektet skal skape møteplasser mellom profesjonelle kunstnere og unge som har lyst til å uttrykke seg kreativt, og knytte Bjørvika, Grønland og Tøyen tettere sammen.

Forandringshuset er et aktivitetshus drevet av og for ungdom. Vi bygger åpne, trygge fellesskap, og tilrettelegger for aktiviteter der ungdom kan utvikle seg som helhetlige mennesker. Forandringshuset drives av KFUK-KFUM.

Agenda X er Antirasistisk Senters ungdomsavdeling for unge mellom 13–26 år som vokser opp i et flerkulturelt miljø. Agenda teXt er støttet av Kulturrådet og Kulturtanken.

Kunsthall Oslo sitt ungdomsråd består av kreative unge i alderen 16-22 med tilknytning til bydel Gamle Oslo. De er ansatt gjennom Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted, som er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen Bergesenstiftelsen og Fritt Ord.