Møt vårt nye ungdomsråd

Ungdomsrådet på Kunsthall Oslo består av ni kreative medlemmer som er ansatt for å hjelpe Kunsthallen med å nå ungdom og unge voksne. De skal planlegge aktiviteter og workshops, og vil være kuratorer for en utstilling som åpner sommeren 2021.

Hamda Barise (17) bor på Bjørndal og går på Bjerke vgs. Hamda er danser og er aktiv i Agenda X. I tillegg til dans, blir hun inspirert av mote, kunst og poesi. Å nå unge handler ikke om å kaste seg på alle trender, men å gå i dialog og skape møteplasser, mener hun.

Mohamed Bashir (20) bor på Tøyen og studerer kunst og formidling på OsloMet. Han er opptatt av hvordan man kan formidle kunst til andre unge. Mohamed er også interessert i mote, foto, tegning og skating, og har tidligere vært skateinstruktør. Nå er han i gang med å starte sitt eget klesmerke.

Julian Brito-Benestad (17) bor i Gamlebyen og går på Elvebakken vgs. Han er opptatt av mote og klesdesign, og liker spesielt godt å jobbe med silketrykk. Julian har vært med på prosjekter for å utvikle Plakathuset på Grønland og nabolagskartlegging i Bjørvika.

Hamza Iqbal (21) bor på Tøyen og studerer IT på Høyskolen Kristiania. Hamza er opptatt av reise, mote, kunst og foto. Han er også glad i å tegne. Gamle Oslo, bydelen der han er oppvokst, har en spesiell plass i hjertet hans, og han er opptatt av hvordan kunst kan bety noe for nabolaget.

Sumaya Ali Isse (19) bor på Tøyen. Hun er interessert i kreativ skriving, og liker å lese og tegne. I tillegg er hun opptatt av vitenskap og fysikk, og mener kreativitet er viktig i realfag og andre bransjer som jobber med utvikling. Sumaya henter mye inspirasjon fra somalisk storytelling, og vil dele denne tradisjonen med andre.

Nabila Mohamed (18) bor på Torshov og går på Hellerud vgs. Nabila blir inspirert av å omgi seg med kunst og farger, og har et blikk for mote. Hun er interessert i dans, foto og musikk. Nabila har vært del av flere prosjekter på Forandringshuset Grønland.

Saiida Mohamud (16) bor på Bygdøy og går på Edvard Munch vgs. Saiida er interessert i dans, poesi, slam, og kunst i mange andre former. Hennes hjertesak er antirasisme, og hun er aktiv i dette arbeidet på Agenda X.

Philippa Taube (18) bor på Sogn og går på Edvard Munch vgs. Hun liker å skrive tekster, synge og danse. Philippa har vært med på flere prosjekter på Forandringshuset, og er opptatt av hvordan man kan utvikle seg og bygge selvtillit gjennom å utforske sin kreative side.

Josra Talhioui (16) bor på Tøyen og går på Kuben vgs. Hun er opptatt av å skape kreative tilbud til unge, og selv er hun glad i å designe silketrykk. Josra er trener for Sterling innebandy, og tidligere har hun vært med i et prosjekt for nabolagsutvikling i Bjørvika.

Ungdomsrådet deltar i prosjektet Oslo Kunst- og Kunnskapsverksted. Prosjektet er i samarbeid med Agenda X og Forandringshuset Grønland, og er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen og Fritt Ord. Les mer om prosjektet her https://kunsthalloslo.no/?page_id=10148