Bak åpne dører – 40 år med kunst på «31B»

10. desember 2020-7. februar 2021
Kunsthall Oslo har gleden av å presentere utstillingen «Bak åpne dører», en feiring av førti år med kunstproduksjon på «31B» i Grønland, Oslo.

I henhold til forskrift for kulturarrangementer fra Oslo kommune kunne utstillingen ikke åpne for publikum.

Utstillingen finnes online med et virtuelt gallerirom, kunstner-intervjuer og bildedokumentasjon. Stor takk til Oslos byråd for kultur Omar Samy Gamal for en strålende åpningstale. 

«31B» er et tilbud for folk med erfaring fra psykiatrien, men «31B» tilbyr hverken behandling eller terapi – det er et sted å være, og gir mulighet for å ta del i en rekke kreative aktiviteter. Billedkunst har vært kjernen i «31B»s virksomhet siden det åpnet i 1980, med et fullt utstyrt grafikkverksted, en malersal, et innrammingsverksted og et lite galleri – Galleri «31B», som er åpent for publikum.

Bak åpne dører presenterer grafikk av mange av menneskene som har brukt tid på «31B» de siste fire ti-årene. Utstillingen inkluderer også et bredt utvalg av nyere malerier og tegninger fra enkelte «31B»-brukere som arbeider som kunstnere på heltid.

Utstillingen er kuratert av Kunsthall Oslo og «31B». «31B» vil takke alle brukere av senteret gjennom disse 40 årene, med en særskilt takk for all kunsten som har blitt laget, og som nå får et nytt publikum med denne utstillingen. «31B» vil også takk alle ansatte gjennom årene, som hver har satt sitt preg på stedet.

Utstillingen og den kommende publikasjonen er støttet av Stiftelsen Scheibler, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og Oslo kommune. Takk til Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester for bidrag til katalogen. Innramming: Imad El-Aniss, rammeverkstedet «31B». Arbeidsgruppe for utstilling og publikasjon: Constance Vena, Morten Bull, Anna Radko-Pedersen og Kunsthall Oslo.