Kunsthall Oslo

Fadlabi – About the artist

29. mars – 2. juni 2019

Åpning fredag 29.mars kl 19-21
Munchmuseet i bevegelse-Kunsthall Oslo
Dronning Eufemias gate 34

I en helt ny serie arbeider for Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo forteller den norsk-sudanske kunstneren Fadlabi historier fra eget liv.

I sine slående malerier kombinerer Fadlabi alt fra etiopiske kirkeikoner og veggmalerier i afrikanske barbersalonger til afrofuturisme og popkunst. Han har studert kunst ved Universitetet i Khartoum og Kunsthøgskolen i Oslo, og denne kombinasjonen av erfaringer har gitt ham et unikt perspektiv. For Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo har Fadlabi skapt et ambisiøst selvbiografisk prosjekt som forener maleri, litteratur, kunst og liv.

Dette er Fadlabis første store utstilling siden Kunstnerforbundet i 2015. Den viser en serie helt nye malerier og en selvbiografisk tekst som forteller hans livshistorie, fra oppveksten som legesønn i Khartoum og flukten fra et hjemland i krig, til ankomsten og etableringen i Norge. Fadlabis samfunnsengasjement og den selvbiografiske nerven i maleriene hans setter ham i en spesiell forbindelse med både Edvard Munch og Stenersen-samlingen, som Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo tar sitt utgangspunkt i. Fadlabi har tidligere stilt ut arbeidene sine ved blant annet Nasjonalmuseet for Arkitektur og Design og Sharjah-biennalen, og driver til daglig galleriet Khartoum Contemporary Art Center i Oslo sammen med Karin Erixon.

Comments are closed.

© 2022 Kunsthall Oslo — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑