Ingrid Torvund – Under Earth

15. mars – 28. april 2019
Åpning fredag 15. mars kl. 18
Rostockgata 2-4
0191 Oslo

Kunsthall Oslo har gleden av å kunne invitere til premieren av Ingrid Torvunds nye film «I found you under earth, under blood» (2019), den tredje og siste delen av filmtrilogien som begynte med «Magic blood machine» (2012) og fortsatte med «When I go out I bleed magic» (2015). «Under Earth» på Kunsthall Oslo viser den komplette trilogien for første gang sammen med et stort utvalg skulpturer og gjenstander fra de tre filmene.

I disse arbeidene skaper Torvund en personlig mytologi, rotfestet i naturen og landskapet i Telemark. Kombinasjonen av kristen og før-kristen mystisisme trekker paralleller til magi og folketro, men sammensmelter disse innflytelsene til en unik og egenartet vision. Ingrid Torvunds makabre kortfilmer beveger seg ut fra hennes interesse for natur, folketro og science fiction. Filmene er spilt inn i vest-Telemark, et område kjent for folkemusikk, fortellertradisjoner og historiske kirker hvor «…hedenske og kristne symboler eksisterer side om side…».

Filmene er laget i samarbeid med Jonas Mailand, som er ansvarlig for filmingen og utvikling av ideer. Musikken er komponert av Jan Erik Mikalsen og Martin Langlie.

Ingrid Torvund (f. 1985) har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo med en BA fra avdeling Kunstaka-demiet i 2012. Torvund har hatt flere separatutstillinger blant annet ved Kurant i Tromsø, Kunsthall Grenland, Spriten Kunsthall i Skien, Rom for kunst på Oslo sentralstasjon og Soft galleri i Oslo. Hun har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger, blant annet på Kunsthall Oslo, Southbank Center i London, Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal og Forbundet Frie Fotografer i Oslo. Hun er også to ganger antatt på Høstutstillingen på Kunstnernes hus i Oslo og er innkjøpt av Kiasma i Finland og Oslo Kommune.