Mercedes Mühleisen – Dead Cat

15. september-5. november
Åpning fredag 15. september kl. 19
Kunsthall Oslo, Rostockgata 2-4

Kunsthall Oslo er stolte av å kunne presentere en ny separatutstilling med den norske kunstneren Mercedes Mühleisen. Mühleisens verk – utenomjordisk, poetisk og surrealistisk – betrakter det livet som fortsetter i en kropp etter at den er død. I og på både mennesker og dyr lever det store antall bakterier og mikrober. Når verten dør, legges kroppen åpen for kolonisering, overtagelse, fortæring. For de tre merkelige figurene som opptrer som fortellere i denne reiseskildringen, er slutten en ny begynnelse – en krise, men også en frigjøring. Idet disse karakterene utforsker det lymfatiske systemets labyrintiske elver og stryk, blir Dead Cat en lovsang til kadaverets landskap og potensielle fremtider.

Dead Cat er et skuespill for tre stemmer, skrevet av Mercedes Mühleisen og presentert som en videoinstallasjon på tre skjermer. Mühleisens leirskulpturer av imaginære mikroskopiske vesener er animert ved hjelp av 3D-skanning og motion capture; tekstene er hentet fra bøker som ble funnet i et forlatt bibliotek i Death Valley i California.

Les Mühleisens manus her

Mühleisen studerte ved Kunsthøgskolen i Oslo (2007–2010) og på Nordland kunst- og filmfagskole. Hun har nylig deltatt nylig på utstillingene Seeable Sayable på Kunstnernes hus i Oslo, Anachronikus på CAC i Vilnius og Roaming på UKS i Oslo (2016). Hun hadde en separatutstilling på Akershus kunstsenter i 2016 stilte ut på Lofoten International Art Festival i 2015. Mühleisen bor og arbeider i Oslo. Denne utstillingen har mottatt støtte fra Norsk kulturråd og Bildende Kunstnernes Hjelpefond. Dead Cat inngår i performanceserien Soft City 2017 som viser verk relatert til performance og teknologi. Soft City 2017 er støttet av Kulturrådet.

 

△△△

 

Image captions
Press release