Again, A Time Machine


Again, A Time Machine

24.november-23.desember 2012
Utstillingsåpning fredag 23.november kl 19.00

Torpedo har gleden av å presentere utstillingen Again, A Time Machine, i samarbeid med Kunsthall Oslo. Utstillingen omhandler det britiske kunstbokforlaget Book Works som siden 1984 har spesialisert seg på publisering av artist´s books og annet trykket materiale. Organisasjonen har jobbet med utallige billedkunstnere, gjerne i begynnelsen av deres karrierer, og har i samarbeid med dem eksperimentert med bokformatet og bidratt til produksjon av plakater og kunstverk. Again, A Time Machine er en turnerende utstilling som retter fokuset på Book Works eget arkivmateriale.

”Artists are playing with words again – raiding the archive, bringing the dead back to life, making the living look dead. Quicker than the ever-elusive present, they are forging a practice through words, images, books and ephemera, that begins to anticipate the past, forecast possible histories and re-visit alternative futures.”

Again, A Time Machine is a touring exhibition engaging with the circuits of practice that have materialised in the form of books, writing, printed matter, language, spoken word, performative research and archival practice – where each new manifestation of the exhibition reinvents itself and reveals new work as the project moves from venue to venue.”

For Torpedo og Kunsthall Oslo, vil verk av Dora García, Stewart Home, Jonathan Monk, Laure Prouvost og Slavs and Tatars presenteres sammen med Make the Living Look Dead – et fiktivt arkiv over utvalgte Book Works kunstnere som Pavel Büchler, Jeremy Deller, Liam Gillick, Karl Holmqvist, Susan Hiller, Elizabeth Price og Mark Titchner. Back/Forward viser et utvalg av visuelt materiale fra Book Works arkiv (1984-2011) sammen med film- og videoverk samlet og utarbeidet av Karen Di Franco. Kunstnerpublikasjoner og trykksaker fra Book Works arkiv er utstilt sammen med Rewind, James Brooks utvalg av lydarbeider og opptak fra samlingen.

Bringing the Dead to Life
Opplesninger og performance lørdag 24.november 2012 kl 14.00

I forbindelse med utstillingen arrangerer Torpedo i samarbeid med Book Works en ettermiddag med opplesninger og performance. Gavin Everall og Jane Rolo vil gi en presentasjon av Book Works historie fra distribusjon til arkiv og diskutere prosjektet Again, A Time Machine.

Kunstnerkollektivet Slavs and Tatars vil presentere Friendship of Nations: Polish Shi’ite Showbiz, om Iran og Polens felles bakgrunn, etterfulgt av opplseninger og performancer fra Stewart Home og Katrina Palmer, forfatterne bak Blood Rites of the Bourgeoisie og The Dark Object. Dette vil markere Oslolansering av boken Again, A Time Machine, from Distribution to Archive redigert av Gavin Everall og Jane Rolo.

Utstilingen har mottatt støtte fra Arts Council England Grants for the Arts og The Henry Moore Foundation. The Wanderer (The Storage) av Laure Prouvost er kommisjonert av Book Works, FLAMIN, Spike Island, med støtte fra the National Trust Treasurer’s House, York og International Project Space. Again, A Time Machine ved Torpedo og Kunsthall Oslo er støttet av Kulturrådet.