Arbeiderbilder

Arbeiderbilder
27.oktober-18.november 2012

Omvisning Munch-museet torsdag 15.november kl16-19
Velkommen til åpning på Kunsthall Oslo fredag 26.oktober kl19-21

Siste del av Osloprosjektet, Jeg ser ikke havet fra der jeg bor, er et unikt samarbeid med Munch-museet. Edvard Munchs maleri ‘Arbeidere i snø’ (191011) er et velkjent verk, utstilt på Munch-museet i Oslo og blir ofte referert til i bøker om Munch. Mindre kjent er det faktum at Munch flere ganger i sitt kunstnerskap vendte tilbake til emnet arbeid og arbeiderklassen. Kunsthall Oslo og Munch-museet har derfor gleden av å kunne inviterere til en unik omvisning i Munch-museets samling. De besøkende vil blant annet få se en serie akvareller Munch malte i Oslo i perioden 19191921 som ikke har vært vist på over 30år. Omvisningen vil være ledet av Gerd Woll, verdens fremste autoritet på Munchs arbeid og redaktør av Munchs catalogue raissoné. Munchs arbeiderbilder var også tema for hennes doktoravhandling. Begrenset antall plasser. For mer informasjon og påmelding kontakt info@kunsthalloslo.no

I tillegg til omvisningen på Munch-museet presenterer Kunsthall Oslo en rekke publikasjoner, filmer og fotografier som utforsker fremstillingen av arbeidere og arbeid i Oslo i løpet av det siste århundret. En av Munchs notatbøker fra circa 1909 viser hans eksperimentering med ikonisk billedspråk for å beskrive arbeiderbevegelsen i hans samtid. Anders Beer Wilses fotografier fra 1930 tallet viser innflytelsen sovjetisk konstruktivisme har hatt på folks bilde av det norske sosialdemokratiet. Et utvalg arkivfilmer viser utklipp av historier fra 50-tallet til 80-tallet. Den norske kunstneren Marte Aas følger i sin siste film, ‘Robotnik’, en polsk innvandrer i hennes arbeid som vaskedame i norske forstadshjem. Simone Zaugg sin video ‘Working Gestures’, laget i samarbeid med Tenthaus og studentene Aida, Amina, Annam, Besa, Elizabeth, Forat, Hussain, Julie, Junaid, Omashka, Saida, Sibel, og Sohel fra Hersleb skole gir innblikk i hvordan den kommende generasjonen tolker begrepet arbeid. Kunsthall Oslo lanserer også en kunstnerbok av Iselin Lønn, en ny presentasjon av verket ‘Manpower Dokumentet’ (1998-2001).