Ane Hjort Guttu – De rike bør bli enda rikere

15. juni–8. juli 2012

Velkommen til åpning fredag 15. juni kl 19

De rike bør bli enda rikere tar opp eiendomsretten til lyset i den senkapitalistiske storbyen. Den ser på koblingen mellom solskinn og de privilegerte klasser, og på hvordan fattigdom både symbolsk og reelt er forbundet med mørke.

På utstillingen vises en serie silketrykk, et forslag til et uteromsprosjekt og en ny film med tittelen “Fire studier av Oslo og New York”. Filmen ser på utviklingen av Oslo havn og norsk boligbygging, og kobler dette opp mot Diego Riveras maleri av Manhattan, “Frozen Assets” (1931) og en scene fra filmen “The Fountainhead” (regi King Vidor, 1949). I tillegg har Ane Hjort Guttu kuratert en parallell utstilling som viser et utvalg av den franske grafikeren Gustave Dorés illustrasjoner til reiseskildringen London – A Pilgrimage fra 1872.

Ane Hjort Guttu (f. 1971) er billedkunstner bosatt i Oslo. Hun har i de siste årene deltatt på utstillinger og prosjekter blant annet i Bergen Kunsthall, Witte de With Center for Contemporary Art; Rotterdam, de Appel Art Centre; Amsterdam, GfZK Leipzig og Henie Onstad kunstsenter. Hjort Guttu arbeider for tiden med prosjekter til Tensta konsthall, Stockholm og Haus der Kulturen der Welt, Berlin, som skal vises til høsten. Ane Hjort Guttu er stipendiat ved Kunstakademiet i Oslo.

De rike bør bli enda rikere
er det femte prosjektet i serien Jeg ser ikke havet fra der jeg bor – Osloprosjektet, mars-oktober 2012. Kunsthall Oslo har invitert kunstnere til å undersøke byen. Over en periode på syv måneder presenteres utstillinger, foredrag og arrangementer. Prosjektet er forankret i Oslo, men har samtidig et bredere perspektiv og en relevans utover lokale forhold der estetikk, ideologi, sosiale relasjoner, historie og politikk knyttes til hverdagen og til livet i byen. Kunstnere, historikere, arkitekter, musikere, forfattere med mer deltar.