Steinar Haga Kristensen – Fortvilelser i leire

5.-20. mai 2012

Lenker til anmeldelser av utstillingen

NRK

Kunstkritikk 

Kunstforum

Steinar Haga Kristensens utstilling Fortvilelser i leire tar utgangspunkt i en stor mengde norsk blåleire. Historisk sett har blåleiren vært en sentral del av Oslos eksteriør, blant annet gjennom bruken av blåleire i teglstein. I denne utstillingen manipuleres leiren til en installasjon av store interiører og en serie tablåer. En film i 3D viser kunstnerens nære forhold til leire som råmateriale.

Steinar Haga Kristensen (født 1980 i Oslo, bor og arbeider i Brussel, Belgia) er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo, Akademie der Bildenden Künste, Wien og Sydney College of Art. Han er medlem av kunstnergruppen D.O.R, som blant annet er kjent for performance-prosjektet Galleri D.O.R. i Brussel. Haga Kristensen har deltatt i utstillingsprosjekter på Etablissement d’en face projects, Brussel; Galleri Rod Bianco, Oslo, Den danske paviljongen på den 54. internasjonale biennalen i Venezia, Witte de With i Rotterdam; Dortmund Bodega i Oslo; Gallery Niklas Belenius i Stockholm; Museet for samtidskunst i Roskilde; UKS, Oslo; Landmark, Bergen Kunsthall; og Gallery D.O.R. i Brussel.

Fortvilelser i leire er det tredje prosjektet i serien Jeg ser ikke havet fra der jeg bor – Osloprosjektet, som går fra mars til oktober 2012.