Kai Fjell – Kunsten og krigen

Foredrag

Søndag 30. oktober kl 14

Munchmuseet i bevegelse-Kunsthall Oslo har gleden av å invitere til foredrag ved kunsthistoriker
Kathrine Lund som vil se på et utvalg av Kai Fjells malerier i lys av okkupasjonen. Hvordan påvirket årene under 2. Verdenskrig Kai Fjell? Kommer aspekter ved krigen til syne i hans billedverden?

Velkommen i utstillingen Kai Fjell, Scener, søndag 30. oktober kl 14 i Dronning Eufemiasgate 34.

Lund har de siste årene kuratert utstillinger og publisert bøker hvor krigsårene og politisk engasjement har vært omdreiningspunkt. I 2015 satt hun sammen “Kunst under okkupasjonen 1940-45” på Bomuldsfabrikken Kunsthall i Arendal, og i 2012 kuraterte hun “Kunst og politikk. Kunstnerne i Sosialistisk Kulturfront” på Lillehammer Kunstmuseum.

Lund er forfatter av boken “Krigsbilder. Kunst under okkupasjonen 1940-45”, sammen med Kjetil Jakobsen (Bomuldsfabriken Kunsthall 2015) og “Kunst og kamp. Kunstnerne i Sosialistisk Kulturfront” (Orfeus 2012). Videre har hun publisert “Diplomatiets kunst. Utenriksdepartementets kunstsamling” (Press 2015) og “Norske rom. Norges ambassade i Stockholm” (Arvinius+Orfeus 2012).

Kathrine Lund er kunsthistoriker, konservator og seniorrådgiver i Utenriksdepartementet.