Ellie Ga

Lørdag 17. desember 2011 kl 15
Deichmanske Bibliotek, hovedbibliotekets foredragssal på Arne Garborgs plass.
Gratis adgang.
The Fortunetellers,
2009-2011
Performance, 60 min.

The Fortunetellers er en performance av den amerikanske kunstneren Ellie Ga.
Performancen har form av en forelesning, og er en subjektiv fortelling om kunstnerens opplevelser ombord på forskningsskipet Tara.

I månedsvis var skipet fastfrosset i isen i nærheten av Nordpolen og drev med pakkisen, inspirert av Nansens ekspedisjon med Fram. I likhet med Fram nådde Tara aldri Nordpol-punktet, men samlet viktige data i forskning på klimaendringer. Ellie Ga var den eneste kunstneren ombord. Fotografier, video, skisser, kart og loggføring blandes med historier og lydopptak fra dagliglivet i Arktis.

Det var under et atten måneders langt opphold på New York Explorers Club at Ellie Ga ble fascinert av Arktis. Ga var spesielt interessert i arkivene og alle mytene som spinnes rundt minnene om de historiske ekspedisjonene.

Ellie Ga er født i 1976 i New York City og er utdannet ved Hunter College. Hun har hatt utstillinger på blant annet Milliken Gallery, Stockholm; Bureau, New York; Swiss Insitute, New York, ; Galerie du Jour, Paris og Hong Kong; Konstmuseum, Malmö, Sverige og 0047 i Oslo. Hun har gjort performancer på The Kicthen, New York;  PS1, New York; RISO-Museo d’Arte contemporanea, Sicilia, Institutt for kulturminneforskning, Berlin; Bétonsalon, Paris; Power Plant, Toronto og Espace Culturel Louis Vuitton, Paris. Hun er representert av galleriet Bureau, New York, og er en av grunnleggerne av Ugly Duckling Presse. Ellie Ga bor for tiden i England.