Run, comrade, the old world is behind you

16.09 – 16.10.2011

Ett nytt kunstverk hver dag i 23 dager. Utstilling, konserter, performance.

The Art Militia, Dina Danish, Marius Engh, Laura Oldfield Ford, Søren Thilo Funder, Ahmad Ghossein, Jean-Luc Godard og Anne-Marie Miéville, Marianne Heier, Runhild Hundeide, Toril Johannessen, Mette Karlsvik, Hassan Khan, Guro S. Moe, Ahmet Öğüt, Pia Maria Roll, Benjamin Seror og Morten Norbye Halvorsen, Dan Starling, Pilvi Takala, Mario Garcia Torres, Kjersti Vetterstad, Synnøve G. Wetten og Dan Wolgers.

Last ned programmet (pdf)
Se intervju med Ahmad Ghossein
Les kritikk på kunstkritikk.no

“Run, comrade, the old world is behind you” består av 23 presentasjoner og omfatter kunstobjekter, filmvisninger, konserter og performancer. Ett nytt verk lanseres hver dag kunsthallen holder åpent i perioden 16. september til og med 16. oktober. Kunstobjekter og filmer forblir i utstillingsrommet etter at de er installert, men “Run, comrade…” vil være i konstant forandring.  Det hele starter med en performance i et tomt rom, dag for dag utvikler prosjektet seg til det ender i en gruppeutstilling. Først siste dagen er utstillingen komplett. Enkelte av de annonserte performancene vil da heller ikke etterlate seg noen spor.

“Run, comrade…” forstyrrer den typiske utstillingsrytmen for slik å kunne presentere arbeider som tar for seg sammenhengen mellom fortid, nåtid og fremtid, som viser det ustabile, eller demonstrerer en vilje til forandring. Fra Dan Wolgers absurde mekaniske objekt som så å si ikke gjør noen ting som helst, utvider utstillingen seg til å omfatte improvisert musikk, skulptur og performance. Den vil videre inkludere arbeider som mer direkte tar for seg aktuelle politiske hendelser i samtiden.

Utstillingen er støttet av Office for Contemporary Art Norway.