voice_banner2

Kunsthall Oslo, nyMusikk og 1857 har gleden av å presentere

Voice is the original instrument
Lørdag 18. juni 2016
Samtale
Sted: nyMusikk, Platous gate 18 kl. 18:00
Konsert
Sted: 1857, Tøyenbekken 12 kl. 19:00

Joan La Barbara, Nicholas Bullen, Sue Tompkins, Stine Janvin Motland. Kuratert av Mark Beasley i samarbeid med Kunsthall Oslo og nyMusikk. Paneldiskusjon med kunstnerne finner sted på nyMusikk, konsertene på utstillingsstedet 1857, et tidligere trelastlager med monumental høyde og klang, begge steder holder til på Grønland. Arrangementet er støttet av Oslo kommune.

Voice is the original instrument er en minifestival kuratert av Mark Beasley i samarbeid med Kunsthall Oslo og nyMusikk, hvor stemmen og vokale uttrykk er i fokus. Joan La Barbara, et verdensnavn og pioner innen eksperimentell vokal og Nicholas Bullen, tidligere medlem av Napalm Death kommer, sammen med den anerkjente billed- og performancekunstneren Sue Tompkins og den norske avant-gardevokalisten Stine Janvin Motland.

Den amerikanske komponisten og sangeren Joan La Barbara (født 1947) regnes som en av verdens fremste utøvere innen eksperimentell vokal og er en ledende skikkelse på området. Hun var en av de første som skapte forbindelseslinjer mellom det eksperimentelle musikkfeltet fokusert på stemme og samtidskunst, og har samarbeidet med verdensnavn som John Cage, Steve Reich, Robert, Robert Ashely, Bruce Naumann, Judy Chicago og Matthew Barney. I 1976 utga hun det banebrytende verket Voice is the original instrument som har blitt stående som en klassiker innen eksperimentell vokal og komposisjon.

Den engelske kunstneren, vokalisten og musikeren Nicholas Bullen (født 1968) er en av grunnleggerne av Napalm Death, bandet som regnes som opphavet til grindcore- sjangeren, en blanding av ekstrem metal og punkrock. I sitt soloprosjekt Alienist fortsetter Bullen å utforske og å presse stemmen til det ytterste av hva man skulle tror er mulig.

Den Glasgow-baserte billed-og performancekunstneren Sue Tompkins (født 1971) er tidligere sanger i kultbandet Life Without Buildings. I sine vokal-performancer dekonstruerer og rekontekstualiser hun poptekstens fraser, med et helt særegent uttrykk.

Berlinbaserte Stine Janvin Motland (født 1985) er vokalist og komponist, og jobber med eksperimentell musikk, lyd og audiovisuell performance. I arbeidet med utvidede vokalteknikker utforsker hun stemmens akustiske potensiale, hvor stemmen alene illuderer elektronisk musikk.

Mark Beasley (født 1964) er kurator, skribent og kunstner basert i New York. Han har i flere prosjekter fokusert på stemmebruk i samtidskunsten, blant annet som kurator tilknyttet performancefestivalen Performa.

Program lørdag 18. juni:

Paneldiskusjon på nyMusikk
Kl. 18:00: Odd Mouth Sound
En samtale mellom kunstnerne og kurator Mark Beasley om de ulike tilnærmingene til vokale komposisjoner, om møter mellom billedkunst og vokal og om hva det faktisk betyr å lage en ”vocal fry” og et ”death grunt!” .

Konserter på 1857
Kl 19:00 dørene åpner
Konserter fra kl 20:00, ca 30 minutter hver konsert
Stine Janvin Motland
Sue Tompkins
Nicholas Bullen
Joan La Barbara

Arrangementet er støttet av Oslo kommune.