Kanon-bra kunst! Et seminar om kunsten som falt utenfor kanon

kbk

5. mars kl. 14-17
Sted: Kunstnernes Hus 

Kunsthall Oslo er med-arrangør av seminaret Kanon-bra kunst! i samarbeid med Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus. Seminaret er nå dessverre fulltegnet.

De siste årene har vi sett en rekke nylesninger av kunsten fra 1960-, 70- og 80-tallet. Utstillinger og publikasjoner, i og utenfor Norge, har løftet frem kunstnerskap som falt utenfor den kunsthistoriske kanonen. Hvorfor får noen kunstnere innpass i kunsthistorien, mens andre faller utenfor? Og hvilke sosiale og økonomiske mekanismer styrer kanoniseringsprosessen?

Medvirkende: Inger Bruun (kunstner), Geir Haraldseth (kurator og daglig leder ved Rogaland Kunstsenter), Elisabeth Haarr (kunstner), Stina Högkvist (kurator), Ingvild Krogvig (kurator), Lotte Konow Lund (kunstner), Catherine J. Morris (kurator) og Eline Mugaas (kunstner og kurator).

Gratis inngang. Påmelding og mer informasjon: http://bit.ly/1QmSNqG

Seminaret er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet, Kunstnernes Hus og Kunsthall Oslo
Takk til: Fritt Ord og Det norske konsulatet i New York.

Bilde: Inger Bruun, Chilla, 2015. Foto: Maya Økland, Kunsthall Stavanger.