Jason Dodge, Cia Rinne

Jason Dodge, Cia Rinne

Onsdag 22. februar kl 19

Billedkunstneren Jason Dodge snakker om å lese poesi og om hvordan lesingen er en kreativ akt i seg selv. Han vil lese dikt av samtidige poeter som inspirerer ham og diskutere hvordan deres arbeid forholder seg til hans eget. Cia Rinne er en poet og dokumentarist som skriver konkret poesi. På Kunsthall Oslo fremfører hun egne tekster. Arrangementet på Kunsthall Oslo skjer i samarbeid med Torpedo og Kunsthøgskolen i Oslo, MA billedkunst.

Jason Dodge er født 1969 i Pennsylvania, USA og bor og arbeider i Berlin, Tyskland. Dodge har en omfattende internasjonal utstillingsvirksomhet og hans arbeider er blant annet vist på Yvon Lambert, Paris, Frankrike; Scottsdale Museum of Contemporary Art, Scottsdale, USA; Frankfurter Kunstverein, Frankfurt am Main, Tyskland; 30th Sao Paulo Biennial, Sao Paulo, Brasil.

Cia Rinne er født i Gøteborg i Sverige i 1973. Hun vokste opp i Tyskland og studerte filosofi, historie og språk ved universiteter i Frankfurt, Aten og Helsinki. Cia Rinne gjør konseptuelle arbeider der hun bruker ulike språk. I noen tilfeller presenteres disse i utstillinger, seneste eksemplet er det konseptuelle arbeidet Night Calendar (gjort i samarbeid med Antonio Scarponi, ISCP, New York 2010). Hennes publikasjoner inkluderer zaroum (2001), det nettbaserte arkivet zaroum (afsnitp.dk  2008), boken notes for soloists (OEI Editör, Stockholm 2009), og lydarbeidet sounds for soloists (i samarbeid med Sebastian Eskildsen, radiowy.se  2010). Bøkene ble utgitt av ubu editions og som enkeltverk i Frankrike i fjor (Le clou dans le fer, Reims 2011).

Cia Rinne har også gjort dokumentariske prosjekter i samarbeid med fotografen Joakim Eskildsen. Deres seneste publikasjon er en bok om romfolket og deres forflytning fra India til Europa. Utgangspunkt er syv års reisevirksomhet og opphold blant romfolket (The Roma Journeys, Steidl 2007).