WintherStormer

Fredag 28. januar 2011 kl 20.30

WintherStormer / Images du monde visionnaire, regi Henri Michaux
Kunsthall Oslo presenterer en konsert med WintherStormer som spiller live til filmen Images du monde visionnaire (1963) regissert av poeten og maleren Henri Michaux.

For å høre på WintherStormer, trykk på spill:
{play}images/stories/audio/wintherstormer1.mp3*images/stories/audio/wintherstormer2{/play}

 

 

WintherStormer er et elektronisk band som spiller improvisert musikk i nærheten av Ash Ra Temple, Jean-Michel Jarre og Klaus Schulze, fremført live helt uten forprogrammerte lyder. Bandet spiller på store modulære synthesizere. Dette er spesielle musikkinstrumenter svært få bruker live nå for tiden.

Images du monde visionnaire ble produsert av filmavdelingen til Sandoz, det sveitsiske farmasøytiske selskapet som oppfant LSD. Filmens hensikt var å demonstrere de hallusinatoriske virkningene av meskalin og hasj. Filmen ble regissert av den belgiske poeten og maleren Henri Michaux (b. 1899) med Eric Duvivier som assistent (også kjent for sin filmversjon av Max Ernsts La Femme 100 têtes).

WintherStormer har de siste årene blant annet spilt på E-live i Nederland, Elektrostat (Oslo Synth Festival), Norbergfestivalen i Sverige, Oslo Prog Festival, Kystkulturfestivalen, «Blå» og flere andre steder.

I forbindelse med lanseringen av bandets 4. utgivelse «Ground connection» i januar 2011, spiller bandet konserter i Oslo: Kunsthall Oslo – fredag 28. januar kl. 20.30 og København: Dragens Hule – lørdag 29. januar