TheMoen/Another Music/The Sacred Fear

theMoen

TheMoen
Another Music
The Sacred Fear

15. januar – 27. februar 2011.
I samarbeid med Natt og Dag er det åpningsfest på Gloria Flames fra kl 21.

Last ned utstillingsguide med kart over utstillingen og liste over arbeider her

Last ned presseklipp fra utstillingen her

TheMoen
Kunsthall Oslo ønsker velkommen til den første separatutstilling med maleren og tegneren TheMoen. TheMoens omfattende kunstneriske produksjon er så å si helt ukjent i Norge, og vi er svært glade for å introdusere ham for et bredere publikum.

På overflaten er tematikken i TheMoens kunst dagliglivet i Sør-Norge; småbyer, forstadsområdenes gatemiljøer, biler og rock ’n roll,  det hele omkranset av skog og sjø. I TheMoens kunst er imidlertid den provinsielle tilværelsen en gjennomsiktig illusjon der en underlig og mystisk parallell verden skinner gjennom. Med sin presise strek synliggjør TheMoens sine psykedeliske visjoner av skjulte figurer og ukjente krefter; lommer i tid og rom. TheMoen er sin egen kunstneriske kreasjon, en slags forstadsprofet som har klart å flykte fra en ordinær verden til et annet, men like skremmende og kaotisk sted. Her dikter den håndtegnede streken en ny “virkelighet” og biter av populærkultur fusjonerer med noe uendelig. TheMoen påstår, kanskje med god grunn, at den dominerende kunstverdenen har forsømt bidragene fra det 20. århundrets subkulturer – undergrunnsmusikk og -film, og klassisk tegneseriekunst spesielt. Hans eget arbeid gir assosiasjoner til kunstnere som Daniel Mróz vel så mye som Robert Crumb, og til Max Ernst like mye som til David Lynch.

Another Music
Mohammed Ali Fadlabi
Luke Fowler
Lemi Ghariokwu
Linder Sterling

Another Music er gruppeutstilling med arbeider av kunstnere som er involvert i den komplekse sammenhengen mellom billedproduksjon, musikk og politikk.
Mohammed Ali Fadlabi er Oslobasert maler som nå gjør nye arbeider spesielt for utstillingen i Kunsthall Oslo. Han er kanskje mest kjent for det kontroversielle coveret til Gatas Parlaments “Apocalypso”. Det viser en Kristus-liknende skikkelse bundet fast til det norske flagget.
Skotske Luke Fowlers dokumentarfilmer stiller spørsmål med de klassiske begrepene musikalitet og komposisjon, og relaterer dem til politiske ideologier. Spesielt gjelder det hans filmstudie av Cornelius Cardews Scratch Orchestra. Nigerianske Lemi Ghariokwus malerier fikk verdensomspennende oppmerksomhet da han samarbeidet med musikeren Fela Kuti. Ghariokwu er opptatt av de mange uløste spørsmålene når det gjelder forholdet mellom Vesten og den tredje verden. Linder Sterling er en Manchester-basert kunstner og musiker. Arbeidene hennes er influert av feministisk tankegods og visuelle dadaistiske strategier. De fungerte som viktige bidrag til punkens estetikk, og fortsatt tester arbeidene hennes grensene for mainstream-smak med hensyn til en mulig fremtidig erotisk frigjøring.

The Sacred Fear
Karin Erixon
Ahmad Ghossein
Petter Napstad
Lina Norell
Oscar Qvale
Jon Benjamin Lund Tallerås

I tillegg til at Mohammed Ali Fadlabi deltar i Another Music, kuraterer han et eget prosjekt for Kunsthall Oslo med tittelen The Sacred Fear.
Dette er en utstilling som befinner seg på ulike steder i byen. Fadlabi sier: “Jeg tenkte aldri på meg selv som kurator. Jeg er ikke engang sikker på om jeg er kunstner ennå. Og så spør en institusjon meg om å kuratere en utstilling. Vel, av en eller annen grunn har jeg uansett valgt å gjøre det. Sannsynligvis på grunn av min afrikanske oppvekst. Vi ble lært opp til å lytte til og respektere de som vet. Mine damer og herrer, dette er en veldig personlig utstilling. Jeg har valgt ut steder jeg er kjent med og invitert mine venner til å vise sin kunst.”

Tirsdag 18.01.2011
Oscar Qvale: Turkish Delight, Torggata 35,  kl 20.00
Karin Erixon: Galleri Blå, Brenneriveien 9 C, kl 18.00
Ahmad Ghossein: Kandaka klesbutikk, Markveien 56 C, kl 17.00

Torsdag 20.01.2011
Lina Norell: Advokatfirmaet Kirkholm, Akersgata 43, kl 9.00 – 16.00
Petter Napstad: Semikolon, Kunsthøgskolen i Oslo. Fossveien 24, kl 17.00
Jon Benjamin Lund Tallerås: One Night Only, UKS, Lakkegata 55 D, kl 20.00