Azar Alsharif, 18. september – 25. oktober 2015

azargraphicweb

Les anmeldelse av utstillingen på Kunstkritikk og artikkel om Azar Alsharif i D2

Kunsthall Oslo har gleden av å presentere den første separatutstillingen til Azar Alsharif i Oslo. I utstillingen Grains of Golden Sand kombinerer hun collage, fotografi, skulptur og arkitektur i en total-installasjon, og fortsetter sine undersøkelser av reklameestetikkens glamorøse men samtidig kunstige verden.

Alsharif jobber hovedsaklig med funnet billedmateriale, men arbeidene hennes trekker også veksler på poesi og litterære subversive teknikker hvor tekst deles opp og settes sammen i nye kombinasjoner.

Hun finner et flyktig og nærmest surrealistisk skjønnhetsideal i hverdagens flimmer av bilder. Løsrevet fra sin opprinnelige kontekst blir reklameobjektet frigitt fra formålet om å selge. I stedet oppstår drømmeaktige, utilgjengelige scener med en underliggende dissonans – som holografiske bilder på samtiden.

Tittelen Grains of Golden Sand er hentet fra et dikt av Edgar Allan Poe som sier:

You are not wrong, who deem/That my days have been a dream/Yet if hope has flown away/In a night, or in a day/In a vision, or in none/Is it therefore the less gone?

Azar Alsharif ble født i Bushehr, Iran i 1984 og bor og arbeider i Bergen. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2011, og har hatt utstillinger på Trykkeriet, Bergen (2015), Galleri SPZ, Praha, og Entrée, Bergen (2013). Alsharif deltok på Høstutstillingen i 2013, og har tidligere stilt ut på Kunsthall Oslo i gruppeutstillingen Whileaway (2013).