Da Julemændene kom til byen med Solvognen

solvognen
11.desember – 19.desember 2010

Velkommen til åpning 10.desember

Last ned utstillingsguide med kart over utstillingen og liste over arbeider her

Last ned presseklipp fra utstillingen her

Den 18.desember 1974 gikk den danske aktivistgruppa Solvognen ut i Københavns gater med en liten armé av Julenisser.

De marsjerte i gatene, sang og delte ut godteri og varm sjokolade mens de spurte alle om hva de ønsket seg til jul. Forsøket deres på å spre generøsitet og stille spørsmål ved grådighet skapte scener i supermarkeder, banker, fabrikker, skoler og politistasjoner. Performancen kulminerte i en masseutdeling av gaver rett fra hyllene i Københavns største kjøpesenter og endte til slutt i rettssalen.

I anledning 36-årsdagen for denne performancen publiserer Kunsthall Oslo og Torpedo Press en ny engelsk utgave av billedboken Da Julemændene kom til byen – med Solvognen. Publikasjonen produseres i samarbeid med forfatterne av originalen og er illustrert med fotografer fra performancen i 1974.

Kunsthallen viser også Dejlig er den himmel blå (1975), Jon Bang Carlsen‘s dokumentar om hendelsene. Regissøren vil selv introdusere filmen under åpningen.

This project has been supported by