The Making of Avalanche 1970-76 – Archival Clues

avalanche11. desember – 19. desember 2010
Velkommen til åpning fredag 10.desember kl. 19.00

Last ned utstillingsguide med kart over utstillingen og liste over arbeider ved å klikk her

Last ned presseklipp fra utstillingen her

Avalanche har blitt beskrevet som en blanding av magasin, artists book og utstillingsrom i trykt format. Magasinet undersøkte datidens nye kunstformer fra kunstnernes eget perspektiv som konseptkunst, landart, body art og videokunst.

Avalanche ble grunnlagt av Liza Béar og Willoughby Sharp kort tid etter at de møttes i 1968. De publiserte det første nummeret i 1970 og samarbeidet med 13 numre frem til 1976.

Utstillingen i Kunsthall Oslo, presentert av Torpedo, består av arkivmateriale relatert til Avalanche satt sammen av Liza Béar, utdrag fra audiotapes som ikke tidligere er blitt vist i utstillingssammenheng, fotografier, korrespondanse, lay-outs, redigerte transkripsjoner og andre ephemera. Fra tidlig syttitall brukte Sharp og Béar video som en forlengelse av magasinet. Videoer som vil bli vist i utstillingen er Béar’s Five Video Pioneers (1977) og Jackie Winsor: Work in Progress (1975-1978); Willoughby Sharp Videoviews Acconci (1973) og Willoughby Sharp Videoviews Beuys (1973). Utstillingen viser også videoer av samtidige kunstnere fra syttitallet som John Baldessari – Baldessari sings Lewitt (1972), Joan Jonas – Vertical Roll (1972), Vito Acconci – Undertone og William Wegman – Selected Works: Reel 2. Arbeider av Acconci, Jonas og Wegman var representert i Avalanche.

Avalanche er kommet i komplett gjenopptrykk fra forlaget Primary Information, og vil være til salgs fra Torpedo i utstillingsperioden.