Kusama’s Self Obliteration, Jud Yalkut (1967). Søndag 14. juni kl 13-15

kusama1 Yayoi-Kusama-Self-Obliteration-1967.-Tate-Modern-Retrospective

Kusama’s Self Obliteration (1967, 23 min) av Jud Yalkut presenteres på Kunsthall Oslo i forbindelse med arrangementet Åpen dag i Bjørvika og visningen av Yayoi Kusamas evighetsrom Aftermath of Obliteration of Eternity (2009).

16mm-filmen er laget av den eksperimentelle film-og videokunstneren Jud Yalkut, i samarbeid med Yayoi Kusama, som selv spiller i filmen. Filmen utforsker de estetiske begrepene til Kusama og i følge Yalkut er den “unnfanget i form av en intens følelsesmessig opplevelse med metafysiske overtoner, en forlengelse av min interesse i en total sammensmelting av kunst, i en ånd av gjensidig samarbeid”.

Kusama’s Self Obliteration gir et unikt, psykedelisk innblikk i Kusamas kunstneriske univers. Opptak fra happenings og performancer i Kusamas totalinstallasjoner blandes med Kusama som setter prikker på dyr, blader og menneskekropper. Kusama’s Self Obliteration har vunnet flere priser og blitt vist på en rekke filmfestivaler.

Amerikanske Jud Yalkut (1938-2013) var banebrytende innen eksperimentell film- og videokunst og var aktiv som kunstner i over femti år. Yalkut er særlig kjent for sitt samarbeid med videokunstneren Nam June Paik og sammen skapte de klassikere som Videotape Study No. 3Beatles Electroniques og Cinema Metaphysique.