Sven Åke Johansson

Sven-Åke Johansson
Søndag 5. desember kl. 17.30

Sven-Åke Johansson framfører sitt stykke ”Abovensen…” for perkusjon og stemme. Johansson er kjent som både frijazztrommeslager i Peter Brötzmanns trio fra 1967, han har spilt inn over 50 improvisasjonsplater og vært en av de drivende kreftene i den berlinske improvisasjonsscenen siden han ankom der tidlig på 60-tallet. Han har samarbeidet med folk som Martin Kippenberger, Heiner Goebbels og Blixa Bargeld. Johansson har laget sceniske verk, skrevet abstrakt poesi, stilt ut billedkunst i tillegg til å bli en rev på pappeskeperkusjon. I stykket ”Abovensen…” fra 2002 spiller han på cymbaler og resiterer et dikt.

I samarbeid med Goethe Institut og Ny musikk. Hendelsen er del av Grønland Kammermusikkfestival 3.–5. desember. Festivalprogrammet søndag 5. desember: Grønland Kirke kl. 16.00 Burning Dog Orchestra; Kunsthall Oslo, kl. 17.30 Sven-Åke Johansson; Ridehuset, kl. 19.30 Avslutningskonsert.

Mer informasjon: http://www.nymusikk.no.

Sven-Åke Johansson performing at Kunsthall Oslo

Sven-Åke Johansson performing at Kunsthall Oslo

Sven-Åke Johansson performing at Kunsthall Oslo