I Must Say That At First It Was Difficult Work

i must say18.09 – 24.10 2010

For å laste ned kart fra utstillingen, trykk her

For å laste ned presseklipp fra utstillingen, trykk her

“I Must Say That At First It Was Difficult Work”, Kunsthall Oslos åpningsutstilling, viser arbeider av Dina Danish, Judith Hopf, Johan Berner Jakobsen, Silke Otto-Knapp, Yvonne Rainer, Mary Redmond, John Smith, Saul Steinberg & Inge Morath, Arild Tveito

Utstillingsåpningen fredag 17. september inkluderer fremførelsen av Yvonne Rainers Trio A av Shelly Senter.

Utstillingen kombinerer nye produksjoner med maleri, foto, film og performance fra 1900-tallet. Vi har invitert fem kunstnere, som på hver sin måte forholder seg til historiens kultur i arbeidene sine, til å velge ut arbeider av andre kunstnere, i tillegg til selv å lage et arbeid som skal stilles ut sammen med det de har valgt ut.

Dette er ikke noen tematisk utstilling, den handler om å se på, tenke på og lage kunst, om hvordan kultur formidles og bevisst blir nyfortolket eller forandret, om den delen av en idé eller en opplevelse som ikke kan kjøpes, selges eller arkiverses, eller om hvordan fortiden påvirker fremtiden og nåtidskulturen forandrer blikket vårt på fortiden.

Utstillingens tittel er hentet fra et dikt av den britiske forfatteren Mathew Welton, som selv hentet det fra Raymond Roussels essay “Hvordan jeg skrev visse av mine bøker”. Her beskriver Roussel en litterær metode hvor hver tekstlinje er produsert som en respons på den forutgående linjes formale egenskaper, og hvor målet er å søke etter nye uttrykksformer gjennom å styre unna etablerte narrative konvensjoner.

Les Matthew Weltons dikt her.