Ida Ekblad / Matthew Welton

Ida Ekblad
Matthew Welton
Lørdag 16. oktober kl 15.00

Kunsthall Oslo presenterer taleperformance ved Ida Ekblad og Matthew Welton.

Ida Ekblad (f.1980) er en norsk kunstner som både i tekst- og skulpturarbeider bygger på funne og stjålne materialer organisert i henhold til en intenst romantisk subjektivitet. Ekblad har i senere tid hatt en rekke separatutstillinger, blant annet ”Poem Percussion” i Bergen Kunsthall, i tillegg til utstillinger ved Galerie Giti Nourbakhsch i Berlin, Bonniers Konsthall i Stockholm, New Jerseyy i Basel og Herald Street i London.

Matthew Welton (f. 1969) er en britisk poet som bor og arbeider i Nottingham, hvor han underviser i kreativ skriving ved Nottingham University. Han har utgitt flere bøker, blant annet diktsamlingene The Book of Matthew (2003) og We needed coffee but we’d got ourselves convinced that the later we left it the better it would taste, and, as the country grew flatter and the roads became quiet and dusk began to colour the sky, you could guess from the way we retuned the radio and unfolded the map or commented on the view that the tang of determination had overtaken our thoughts, and when, fidgety and untalkative but almost home, we drew up outside the all-night restaurant, it felt like we might just stay in the car, listening to the engine and the gentle sound of the wind (2009), begge på Carcanet Press, Manchester.

Weltons dikt ”I Must Say That At First It was Difficult Work” og hans tekst om hvordan han skrev diktet i tråd med Raymond Roussels komposisjonsmetode, var en del av inspirasjonen for Kunsthall Oslos åpningsutstilling som også hentet tittel herfra.