Jumana Manna

Jumana Manna – For Those Who Love the Smell of Burning Tires
En offentlig skulptur i Trelastgata i Oslo

Velkommen til avduking lørdag 16. oktober 17.00–19.00

Jumana Mannas skulptur For Those Who Love the Smell of Burning Tires er laget av tre åtte meter høye flaggstenger som en gang har stått på tunet utenfor norske hytter. Ved hjelp av en hydraulisk presse er flaggstengene blitt bøyd og vridd, og er nå plassert i en gatestump i Oslo. De forvridde flaggstengene står der som et allerede forfallent anti-monument, samtidig som de nærmer seg noe organisk – de er som blinde, underjordiske skapninger som har brutt seg opp gjennom asfalten og nå står på spranget til å bevege seg ut i byen.

Arbeidets er plassert i en av de siste randsonene mellom den nye Fjordbyen med dens høyblokker og området slik det var før – et urbant ødeland mellom jernbanelinjene og havnelageret. På området ligger det en midlertidig parkeringsplass og en gjennomfartsvei for pendlere, og det frekventeres fortsatt av de tidligere brukerne – en omflakkende befolkningsgruppe som søker tilflukt i de få gjenværende offentlige rommene hvor politiet ikke stadig er nærværende.

Mannas skulptur danner en sterk kontrast til det nye utviklingsprosjektets bymøbler, og de krokete flaggstengene står der som en oppfordring til forbipasserende til å tenke over hva de markerer – disse ødelagte flaggstengene som ikke lenger kan bære det norske nasjonalflagget på bursdagene til verken prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja eller kong Harald V.

Jumana Manna (f. 1987) er utdannet ved Bezalel Academy of Art and Design i Jerusalem og Statens kunstakademi i Oslo, og er for tiden student ved masterprogrammet i estetikk og politikk ved CalArts i Los Angeles. Den senere tiden har hun blant annet hatt separatutstilling ved Galleri Maria Veie i Oslo, deltatt på utstillingen til Young Palestinian Artist Award i Al Qattan, Ramallah og i gruppeutstillingen ”A Reluctant Apparition” ved Sue Scott Gallery i New York. Dette arbeidet er tidligere vist på Galleri Maria Veie i 2009.

Mer informasjon www.jumanamanna.com