Silke Otto-Knapp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silke Otto-Knapp (f. 1970, Osnabrück) har base i London. ”Otto-Knapp fikk oppmerksomhet som maler av landskap og bylandskaper i varme farger og malt med en nesten naiv klarhet … bilder som har mistet horisonten av syne og hvor rommet ofte er overgrodd av trær, kratt og slyngplanter som på en overfylt scene … naturen som teatralsk i seg selv. Otto-Knapp nyere arbeider legger for dagen en økende interesse for ballettens og samtidsdansens verden. Med sine stramme positurer og skarpt definerte konturer viser figurene hennes nærmere slektskap med Francis Picabia enn med Pierre-Auguste Renoir.” (Carin Lorch, Frieze #114, 2008)

Otto-Knapp har de siste par årene blant hatt separatutstilling ved Kunstverein München (2010), Walter Phillips Gallery, Banff og Modern Art Oxford (2009), og har deltatt på gruppeutstillingene ”While Bodies Get Mirrored”, Migros Museum, Zürich (2010) og ”Vreemd en vertrouwd/Strange and Close”, Van Abbemuseum, Eindhoven (2009).