Terje Nicolaisen

Terje Nicolaisens Museo de Pasatiempo (Forstørret utgave)
Fredag 20. august kl 20.00

Den Oslo-baserte kunstneren Terje Nicolaisen har lisensiert Kunsthall Oslo til å produsere en forstørret utgave av verket Museo de Pasatiempo (2001). Museo di Pasatiempo var opprinnelig en multippel, et bordspill der spilleren kunne gå inn i rollen som museumskurator. Den forstørrede utgaven – 1600% av originalen – vil i fremtiden fungere som Kunsthall Oslos utstilingsarkitektur.

Museo de Pasatiempo TN – Det optimale spillet for kunstinteresserte!

Spilleregler:
1. Finn en rett overflate og sett sammen de fem største bitene slik at de utgjør et musealt rom.
2. Bruk den siste biten som kunstverk og plassér denne i rommet.
3. Observer plasseringen, lyset og uttrykket som ditt valg utgjør. Gjenta prosedyren så mange ganger du vil.
4. Alternativt kan du finne andre objekter hjemme og plassere disse rundt.
5. Når du er ferdig å spille, kan modellen brukes som dekorativt element hjemme.

Terje Nicolaisen (f. 1964 i Drammen) bor og arbeider i Oslo. Han jobber både med maleri, tegning, skulptur og performance og har en omfattende utstillingspraksis. Hans siste separatutstiling var i Tromsø Kunstforening (2010) og i februar 2011 vil han vise nye arbeider både i Henie Onstad kunstsenter og Kunstnerforbundet i Oslo.

“På sett og vis konstituerer Terje Nicolaisens kunstneriske praksis en dérive, hvor den fysiske byen er erstattet av kunstverdenen … Han utnytter de (tiltrekkende og frastøtende) egenskapene som ligger i kunstfeltets mange aspekter og muligheter, samtidig som han gjør disse egenskapene til et tema i seg selv.” (Garde Eide Einarsson)

Museo de Pasatiempo (Forstørret utgave) er bygget av Daniel Mabin og Dylan Brockie.